Здравейте!Фирмата се закрива ,тъй като собственика е починал на 30.04.14 г.Дейността ще се поеме от съпругата след уреждане на всички процедури по новата фирма-побликуване в ДВ,вписване в ТР,подаване на молба до НАП за СОЛ на съпругата...През това време осигуровките на работниците се внасят по ЕИК на починалия собственик.Ще ви помоля за мнение по няколко въпроса.
    1.Внасят ли се осигуровки т.е.ЗО ,на съпругата поемаща фирмата/тя е пенсионер/ до приключване на всички процедури за новата фирма,която ще бъде и с нов ЕИК?
    2.Трудовите договори на работниците автоматично са прекратени от НАП на база на подадено уведомление от съпругата.
Фирмата и в момента работи,като издава фактури по стария ЕИК и отчита обороти по касов апарат.Правомерно ли е това?
   Благодаря на всички взели отношение !Желая Ви здраве и весели празници!
Здравейте!Попълвам  декл.по чл.50.В Прилож.1 попълвам сумата  с код 2 /като държавен служител/съгл.издадена сл.бележка по чл.45 ал.1 и ал.2 т.4 от ЗДДФЛ/ и отразявам удържания ДОД.
В Прилож. 3 попълвам полученият доход намален с нормативно признатите разходи и внесените авансови осигурителни вноски  и ДОД през годината,като самоосигуряващо се лице.
      Въпросът ми към Вас е:Пренасям ли облагаемият доход като Държавен служител от Прилож.1 в  к.3 на Справките за окончателния размер на осигурителния доход за 2013 г.
     Благодаря много за отговорите Ви!Хубав ден на всички!
      Благодаря много!
       Здравейте!Моля Ви за мнение-внесени 40 лв.по банков път на Агенция геодезия ,картография и кадастър...... за издаване на скица.При поискване на документ от тяхна страна твърдението е ,че отдавна не се издава такъв.На какво основание е това и,ако действително е така как трябва да се извърши осчетоводяването?
        Благадяря предварително и Ви желая усмихнат ден!
Здравейте!Дружество по ЗДД от работещи 2 пенсионерки.Въпроса ми е какви осигуровкитрябва да внасят ежемесечно и какъв отчет да представят пред НАП за текуща година .Благодаря предварително за мнението Ви!Хубав ден!
                   Много благодаря!Хубав ден!
        Здравейте!Моля Ви за помощ!Въвеждам в програмата на НАП за декл.1 и 6 нов служител.В клетка 14/ден от който осигуряването е възникнало/ по какъвто и начин да въведа датата 4-ти март  ми изписва ,като забележка "Неправилна поредица на започване и прекратяване на осигуряването".Това не ми дава възможност да продължа по нататък!
          Благодаря Ви предварително за оказаната помощ!
Благодаря!Правилно ли разбрах,че за ДДС  трябва да има отделно платежно с код 111111 и попълнено с наименование на фирмата и Булстат  ,2-ро платежно за осигуровките НА СОЛ-НОИ, НЗОК  с код 111111 и  трето платежно за ДЗПО с код  581111.
    Здравейте!
Започнах да пиша платежните за м.декември 2012 г.Управител на ЕООД-код 111111 - НОИ И НЗОК- попълвам името на физическото лице и ЕГН.В същото платежно трябва да включа и ДДС за  ЦБ м.декември за което трябва да попълня наименование на фирмата и код по Булстат.Нещо се обърках и не ми е ясно точното оформяне на платежното.Моля за Вашето мнение..