Преди да го подам с ПИК, свалих една декларация с баркод - и там го няма въпросния код. За другото ми е ясно как става.:)

Не може да няма. :smile1:
Първоначалнов част 3 избирате вида на дохода.
След това отивате в приложението, което е валидно за вас и трябва да попълните данните за платеца на дохода, където в колона 4 си стоят кодовете, трябва да се избере правилният и да се попълни сумата на дохода.
След това горе в част 1 ви излизат изчисленията и дължимия данък и ако данъкът е внесен го попълвате на ред 1 в част 2 за внесен данък.
При потвърждаването дава ли ли някаква грешка?
Според мен е грешка в декларирането на кода в справката по чл. 73, защото е с НПР 25% и така е показано и в служебните бележки..
В падащото меню няма код 306 - не излиза.

С какъв код трябва да е посочена сумата според вас?
От падащото меню можете да изберете дали е 306 или 307, но ако става дума за съвсем друга дейност би следвало да му направят нова бележка.
Нали като ги прикачите ще се види, че има несъответствие.
Попълвам ГДД , при която като правя справка с ПИК-а на лицето част от доходите са посочени на код 306, а той не е свободна професия. Служебните бележки са издадени на код 306 и 307 /съответно с 25%НПР/.

Като попълвам ГДД да посоча ли всичко на код 307, така както трябва да се попълни част 3 на Приложение 3 и да не се ръководя от това какво е подадено в справката по чл. 73.
Мерси много.
А как се процедира, когато има издадена фактура на физ. лице, но е без ЕГН.

Като ДДС номер деветки ли да да въведа или някаква друга номерация?

Хубава неделя
По-конкретно ще се признае ли ддс на фактури от м. 4 2018.
Кой е последният месец от миналата година, от който мога да включа покупните фактури в дневниците за покупки по ддс за м. 3?
Благодаря!
Съгласно чл.24, ал.2, т.8 ЗДДФЛ данък се удържа.
Предполагам, че тази статия ще Ви е интересна.
Подаване на годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за доходи на починали лица
Удържа ли се данък при изплащане на обезщетение по чл. 224 ал. 1 на починал служител?
За един месец може ли на два пъти да подавам болнични към НОИ - има ли някакво ограничение? Събраха се много болнични и искат да ги подавам много преди срока.
и още...При документ за промяна в обстоятелствата липсва основен документ. [Bulstat, EGN, FlagEGN, PatientsChartNumber, CodeOperation]

Грешка 9430 - липсва ЕГН и др. подобни.
Каква грешка изписва като подадете файла ?  То ще се ходи явно на място, но поне да знае човек как да реагира в бъдеще...
Да, с БН заплати, но при тях има някакви проблеми при промяна на банковата сметка.

С актуалната последна версия на програмата за болнични ли работите ?
Благодаря ви, но утре ще го нося да го подам на хартия, защото и при двата варианта при подаване ми дава грешка. Не успях да се свържа и с тези, които ни поддържат софтуера и затова реших да се разходя до НОИ. Излиза някаква грешка, която не мога да разбера на какво се дължи.
Имам същия проблем, но от май 2016 г. Болничният е приет, но не е изплатен, защото лицето си е закрило банковата сметка, декларирало е нова сметка, но програмата за РЗ не разпознава новата сметка и отбелязва, че сметката е декларирана.

Как да се декларира новата банкова сметка /с код Корекция ли или по друг начин/, така че да му се изплатят полагащите му се 4 дни. Трябва ли да се подава отново болничният лист или само банковата сметка?

Благодаря много на тези, които ще ми отговорят!
И аз да попитам - до какъв размер максимално трябва да бъдат PDF файловете за търговския регистър?

Благодаря много!
Колеги,
Моля  за банковата сметка на търговския регистър за гр. София.
Благодаря!
Само да допълня, че в дн. продажби посочих комисионната  в колона 24 и съответно кл. 19 на Справката декларация.
Правилно ли е?
в коя колона на дневник продажби се посочва - съгл. чл. 47 ал. 2 от ЗДДС@