В закона пише до 31 януари, но как ще си получат удържания в повече данък.

Благодаря на тези, които ще ми отговорят.
Как ще се възстанови останалата част от годишното преизчисление на ДОД в резултат от данъчните облекчения за деца с увреждения - като през м. 12 2015 е възстановен частично / до размера на месечния данък/, а останалата част от сумата? Пак ли работодателят трябва да направи преизчислението през следващите месеци и дали това е правилно?
Разликата е 2.46. Но нали и здр. калкулатор изчислява също лихви. Или на място да отида. Не искам после да ми се влачат с години остатъци...
Здравейте!
С пожелание за хубава събота имам следния въпрос - защо като си правя справка за здравните /дължа 2 вноски/ има разлика в сумите от справкате по ПИК и здравноосигурителен статус. Разликата е минимална, но все пак коя да взема за вярна?
Благодаря предварително!
Да, нне поясних точно -  за ОКД5 не може да се прави корекция. За Д1 разбира се, че може.
Благодаря!
Аз все си мисля, че в НАП са отговорили, че не може да се направи корекция на ОКД5 / не е пояснено всъщност точно / . Там е маркиран вместо ниския високия процент според питането. На практика остава само да се довнесат пари и да се коригира Д1.
Питах в данъчното, но казаха, че не може. "Да е внимавала счетоводителката"

Другият вариант е да пробвате с корекция на Окд-5 - един пък съм го правила, но беше доста отдавна.
И за 2015 г. в какъв срок трябва да се направи - да се пусне корекция на Д1 и да се довнесе разликата?
Аз точно това имах предвид - ако Д1 е подавана на ниския процент, ще трябва да се коригира с високия и да се довнесе разликата
Благодаря и хубав ден!
Лихви върху невнесените вноски, корекции на Д1...
Ако се разболее - нямаа му платят балничния...
Здравейте!
Какви ще бъдат последиците за самоосигуряващото лице /не е пенсионер/, ако при започване на дейност грешно е попълнил декларация Окд 5 и вместо да маркира по-ниския процент осигуровки /25.8%/, е маркирал по-високия /29.3%/, а през годината 2015/ е внасял осигуровки на по-ниския процент.
Благодаря предварително!
...И трябва ли изобщо да се прилага решението на ТЕЛК.
Благодаря!
Здравейте!
Има издаден болничен лист от ТЕЛК. При въвеждането му в програмата на НОИ решението на ТЕЛК как трябва да се отбележи - под какъв код?

Благодаря!
ЮЛНС извършва само нестопанска дейност и е на загуба за 2014. Приключих 125 см. със см.117 - резерви и сега по сметката 117 имам дебитно салдо.
Въпросът ми е как да го покажа това дебитно салдо в баланса и ОПР на ЮЛНС, защото имам някакъв проблем - активът и пасивът не ми се равняват точно с тази сума.
Много благодаря предварително!
Спешно е....


Здравейте,
Какви са вариантите за финансиране на нова фирма? Заем от приятели?
За банков кредит не може - фирмата няма история, а началният капитал не стига за купуване на офис техника.