Здравейте,
имам питане относно издаването на фактура към Бюджетно преприятие. Както знаете някой от тях имат по 12 цифри, как го записваме в дневника на продажбите -> -1-вите 9 или всичките 12 с BG отпред.
Здравейте,
Искам да попитам дали стажът от 2г. важи и за завършили друга икономическа специалност като бакалавър и след това магистратура "Счетоводство ? Според мене това не е уточнено в закона....
Длъжни са да ти признаят предишния стаж, явно си "затварят" очите .
Може със задна дата, стига да искат  :smile1:
сега ново 20 :o питах дали ще ми признаят стажа и ми казаха ,че в договора имало клауза, където пишело, че след 3-тата година се начислява този клас. Значи аз не виждам в договора такава клауза....
и какво значи това, ако след 3-тата година започне да се начислява какъв ще е процентът? не пише ли в кодекса, че минимум 0.6% е клас прослужено време за стаж над 1г. и също като нямам такава клауза всъщност какво става?
ще бъда много благодарна, ако някой ми отговори :)
Тоя номер с датите вече не върви, защото инспекцията по труда гледат вече и часа на подаване на уведомлението по чл.62 от КТ.
И другото, влизат най напред при работниците с анкетните листове и след товаа проверяват документацията.
Към jeeesssyyy- има в някои образци молби в които се пише и-имам специализиран стаж 5 години, ако в молбата сте го упоменали е добре. Имате два варианта, единия да обърнете внимание като занесете трудовата книжка да ви впишат започването на работа. Другият вариант е да изчакате да ви дадат фиш за изминалия месец.

ами фиш не си видях, но парите ги превеждат по банков път и заплатата е без допълнителния стаж. Какво става сега може ли със задна дата, ако им кажа, че искам да ми признаят 5гния стаж?
Здравейте,
искам да попитам, ако не ми е написано в трудовия договор за тези 0.6 % за прослужено време, означава ли ,че няма да ми бъде начислено? Аз имам стаж към 5г. и сега започнах работа в друга фирма. Стажа ми е за една и съща позиция по 1 същ код. Стана ми странно, защото не ме питаха, нито ми видяха в книжката натрупания стаж.
Благодаря предварително.