Да, не може да се различи и не мисля, че ще е грешка УП-2 + платежни документи да ги има при ДУК.След години нещата се променят...
Много, много благодаря,  сега ще направя уп- тата и ще се укпокоя по този въпрос.Цяла седмица се ровя и изчетох какво ли не и сам човек трудно стига до решение.
успешен ден :flowers:
Много благодаря.
Все ми струва, че е по добре да има и УП-та поне /платежните документи са за всички осигурени по този шифър/, остава единствено декл.1 с индивидуални данни
Благодаря, но при пенсиониране какво ще представят пред НОИ или въз основа на данните при тях /в НОИ/, ще се зачита стажа.
Здравейте,
След дълго лутане във форума и четене на разни места реших да попитам тук.
Имам собственик на ЕООД, който за период от три год.е осигуряван по тр.договор в друга фирма върху 400. лв. и в ЕООД-то по ДУК върху МОД за управител и възнаграждение 450. 00 /Такова възнаграждение е вписано в договора за управление/.
Въпроса ми е осиг.стаж от ЕООД-то с осиг.книжка ли се заверява, аз мисля че да, но имаше някакви указанияя преди време, че ще е с тр.книжка.За един и същи период, как ....тр.книжка от две места.?
Може и да е тъп въпрос, за което се извинявам.
Да, макети много и имам такива....истина е, че ДХ се пише по принцип от ръководителя, но в днешно време е като част от задълженията на счетоводителите.
Благодаря за отделеното време - хубав ден
Благодаря, ще опитам да се справя, но незнам до колко е съобразено с изискванията на НАП и ИТ
Здравейте, дълго търсих, но не открих дл.характеристика за "специалист лесовъдство"/31433003/.Доста специфична работа е и ми е трудно да я подготвя сама.
Искам да помоля ако някой има такава за помощ, необходима ми е до утре.
Благодаря
....лизинг е и отсъпка за закупените стоки, не намалява тяхната стойност, а с 10% от общата стойност на закупените стоки се намалява задължението по лизинга.
Здравейте,
Моля за помощ...имам фактура  и договр за ДМА от м.05.2011 от доставчика.
ДМА се изплаща на равни вноски за 24 месеца.В същото време в договора е записано, че фирмата придобила ДМА-то, при закупуване на стоки от доставчика ще ползва 10% бонус, който ще се приспадне от дължимите суми за придобитото ДМА.През м.12.2012 е издадено кр.известие за този бонус.Фирмата не е регистрирана по ДДС.Ф-ра за ДМА съм осчетоводила 204/159, въпроса ми е за КИ аз мисля за 159/709, дали е така? Благодаря предварително за отговори