Благодаря много delphine
Да разбирам, че лицето ще може да ползва и 13-те дни за 2013 през 2014
Здравейте,
Имам следния случай
Назначих лице току що завършило и без никакъв трудов стаж на 10.05.2013 г. с право на 20 дни годишен отпуск. По мои сметки (надявам се да са правилни) на лицето му се полагат 13 дни отпуск за 2013 г. Каза ли са ми, че лица без трудов стаж могат да ползват годишен отпуск чак след като направят 8 такъв. Служителя ми ще направи този стаж на 10.01.2014 г. Вярно ли е това за осемто месеца стаж и колко дни от отпуската за 2013 мога да му прехвърля да ползва през 2014 - 10 или 13 дни?
Здравейте,
Имам следния случай: имам лице, което има два граждански договора при мен за различни дейности. За месец декември основната заплата и допълнителното възнаграждение във фирмата, където е на трудов договор е приблизително 1200 лева. По първия ГД (който е за период 01.06.2013 - 31.12.2013) трябва да му изплатя през декември 1500 лв,, с което надхвърля максималния осигурителен доход от 2200, а по втория - 2500 лева (за период 01.12.2013 - 31.12.2013). По първия ГД ще платя осигуровки и ще ги включа в Д1 и Д6. Въпросът ми е дали за дохода по втория ГД трябва да подам Д1 и Д6
Здравейте,
Имам следната ситуация: Имам работник назначен на трудов договор, на който му се наложи да излезе в платен годишен отпуск тази седмица. На мен обаче ми се налага да назнача човек, който да извършва неговата работа докато се върне от отпуска. Намерих подходящо лице, което в момента е на трудов договор при друг работодател на 8 часа и през тази и следващата седмица ползва платен годишен отпуск при него. Мога ли да назнача това лице на допълнителен трудов договор при мен, на колко часа (ако мога да го назнача), по кой чл. от КТ, ще има ли за лицето някакъв проблем, ако го назнача, за това че е в отпуск, т.е как трябва да постъпя.
Благодаря ви предварително
Изпитателния срок е уговорен в полза на работодателя.
Здравейте,
Имам назначен работник на срочен трудов договор за 6 месеца със срок на изпитване 3 месеца, който е в полза на работодателя. Договорът е сключен на 30.04.13 г. Как мога да освободя лицето, трябва ли да му дам предизвестие или може и без него и по кой член от кодекса ще е? Също така ще трябва ли да му плащам някакво обезщетение?
Здравейте, искам да ви попитам следното:
През декември имам лице на граждански договор, на което на 28.12.2012 г му е изплатена брутна сума 300 лв. Лицето е безработно(регистрирано е в бюрото по труда) и получава обезщетение за безработица. В този случай трябва ли да му се внесат осигуровки и трябва ли да се подаде Д1 и Д6 за него. Благодаря ви предварително.
Много ви благодаря за отговора.  :smile1:
Здравейте,
Не зная дали въпросът ми е за тази тема, но не намерих такава и за това реших да го задам тук. Безработен съм и не съм регистриран като земеделски производител. Това лято се занимавах със земеделие и произведената продукция я предадох на фирма и получих доход около 6000 лева. Какво трябва да направя сега - какъв данък трябва да платя, трябва ли да платя някакви осигуровки и дали фирмата, на която си предадох продукцията трябва да ми плати осигуровки.
Здравейте,
Не зная дали въпросът ми е за тази тема, но не намерих такава за моя случай  и за това реших да го задам тук.
Безработен съм и не съм регистриран като земеделски производител. Това лято се занимавах със земеделие и произведената продукция я предадох на фирма. От нея получих доход около 6000 лева. Какво трябва да направя сега - какъв данък трябва да платя, трябва ли да платя някакви осигуровки и дали фирмата, на която си предадох продукцията трябва да ми плати осигуровки?