Здравейте,
относно процедурата по съкращаване на щат, считано от коя дата трябва да влиза в сила новото щатно разписание? От датата на заповедта, с която се утвърждава новото щатно или от датата, от която съкращаваме избраните длъжности? И ако не искаме да спазваме предизвестието, трябва ли да го отправям писмено все пак или може без да го отправям, а направо в заповедта за прекратяване да впиша дължимото обезщетение за неспазването?
 
Благодаря :) Значи независимо дали са платени осигуровките или не са, трябва да подавам декл. 1 до 25-то число
Здравейте,
при неизплатени осигуровки и съответно неизплатени работни заплати за месец май...как трябва да се подадат декларация 1 и декларация 6.За 6-цата пак до 25-то число с код 5ца и с дата на начисление на РЗ, но без ДОД?
благодаря за информацията :)
т.е не трябва да се издава бележка за начален..? а за работното място при нас специално не издаваме служебни бележки....Пфу обърках се вече
Здравейте, някой може ли да каже дали е нужно да се издава бележка за проведен начален инструктаж при сключване на допълнително споразумение за смяна на длъжността и съответно трябва ли да се вписва в книгата за проведен начален инструктаж..