Обезщетение за безработица

20.07.2015, 11:54 2297 1

20.07.2015, 11:54
Публикации: 27 / 1
Здравейте на всички във форума!
Имам малко заплетен случай и моля за вашата помощ. Признавам, че ТРЗ, КТ, КСО и т.н. не са ми най-силната страна.
Случаят е следният: Имам лице, което е работило по трудов договор, който обаче е прекратен поради намаляване обема на работа. В същото време обаче това лице има и други "дейности" , но само на хартия.
1.Собственик е на капитала на 2 ЕООД-та. Едното на работи от години и за него собственикът е подал декларация в НАП за прекъсване на дейността. Другото ЕООД работи /макар и хилаво/, но там има назначен управител по ДУК, поради което също има подадена декларация за прекратяване на трудовата дейност, за да не се осигурява и от там. От там той наистина няма доходи.
2. За капак на всичко /и уж за подпомагане на бюджета/ е решил да се занимава със земеделие и е регистриран ЗП. Там обаче тази година също не се получава нищо и сега също ще подава декларация за прекъсване на дейност.
Не коментирам решенията му за дейностите, които извършва.
Само питам, дали ще му бъде отпуснато обезщетение за безработица при положение, че има ЕООД-та и е ЗП? Иначе според мен отговаря на условия на чл.54а от КСО за право на парично обезщетение. Има и около 14 години непрекъснат стаж.   
#1 | 20.07.2015, 13:01
Публикации: 6403 / 1130
Здравейте,
Бих Ви посъветвала лицето да си подаде документи за обезщетение, а там ще му дадат декларации за попълване, ще направят съответните проверки по ЕГН и ще му отпуснат обезщетение или ще му откажат.
Тук никой не би се ангажирал с конкретен отговор, а общите положения са обсъждани многократно. :smile1:
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група