Длъжност

11.06.2014, 09:35 2570 1

11.06.2014, 09:35
Публикации: 73 / 0
Сключване на договор с лице, което да изпълнява функциите на личен състав-сключване и прекратяване на труд. договори,трудови досиета,труд. книжки, УП 2 и УП 3; ТРЗ - обработка на месечни графици, отпуски,болнични,подаване на декл.1 и 6 и т.н.Има ли някакво ограничение в нормативен документ или е решение на Управителя/по мое мнение да/.
Изискването за образование - пак решение на  Управителя.
Съвет по кой НКПД да бъде назначено - лицето е със средно специално икономическо образование-счетоводител - икономист, 30 год труд. стаж - касиер,гл. счетоводител в банкова сфера/1988/.
На старшите може да им се струва глупав въпроса, но има спорове по така назначаването и искам да си изясня нещата от повече гледни точки.Благодаря!
#1 | 11.06.2014, 10:27
Публикации: 1202 / 120
http://www.mlsp.government.bg/class1/store/viewitem.asp?idProduct=867       

този код може и да свърши някаква работа.. изискванията за образователната степен са ниски, а и според методиката за прилагане работодателя може да коригира според изискванията си същият. Можете в Длъжностната характеристика да добавите конкретни задължения и макар на пръв поглед да изглежда че нямат общо - то ще се обосновавате с това, че при преплитащи се дейности се взема кодът на длъжността чиито задължения преобладават /и за това в методиката е   оставено място за субективизъм/ методиката ще намерите на същата страница отгоре във второ поле.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група