Здравейте регистрацията на ЕООД-то вече е факт, по-долу съм направила списък с нещата, които следва да направя от тук нататък и все пак бих желала да се консултирам с вас дали не греша в нещо и дали не съм пропуснала нещо важно, предварително благодаря.
1. В първите работни дни на месец Март ще сключа договор за разплащателна сметка, договор за наем, предстои ми закупуване на офис оборудване. Следователно стартирам дейност и като самоосигуряващо се лице следва в 7 дневен срок да подам ОДК5 и тъй като адреса ми по лична карта е различен от адреса на управление на дружеството, ОДК5 подавам в НАП по адреса по лична карта. Там следва и да превеждам сумите за осигуровките ми, през сметката на дружеството по ЕГН, които суми за осигуровки предварително съм внесла в брой. Ако назнача служител обаче, сумите за осигуровки на служителя превеждам в сметките на НАП по адрес на управление на фирмата.
2. Тъй като средствата които ще изтегля от набирателната сметка няма да са ми достатъчни за закупуването на оборудване и плащането на наема, ще направя допълнителна парична вноска за покриване на нужда от парични средства.
3. Издаването на осигурителна книжка следва да отпадне, но тъй като това още не е в сила следва да си издам такава в офис на НОИ по адрес на управление на фирмата.
4. Следва да регистрирам фирмата като оператор с лични данни.
5. Следва да закупя касов апарат и да сключа договор за обслужване, това обмислям да се случи до края на месец Март, тъй като ще се занимавам с услуги, не съм регистрирана по ЗДДС и очаквам първите ми приходи да постъпят на по-късен етап. Междувременно ако сключа договор с клиент, то постъпленията задължително трябва да са по банков път. След като вече разполагам с касов апарат ,задължително го приключвам ежедневно и месечно, дори и да нямам постъпления.
6. Подавам Д1 ежемесечно и Д6 за годината, а ако назнача служител и Д6 ежемесечно. Плащам осигуровките.
7. Сключвам договор със Служба по трудова медицина, за да направят оценка на работното място на което ще полагам личен труд, а ако назнача служител да направят оценка на риска и на неговото работно място.
8. Ще са ми необходими: Касова книга, кочан Сторно бележки, кочан Касови бележки, Книга за начален и книга за периодичен инструктаж(тъй като имам намерение да назнача служители на ТД на по-късен етап), книга за похвали и оплаквания, Книга за рекламации, Дневник за болничните листи, Дневник за издадените трудови книжки, Свидетелството за рег. на касов апарат на видно място заедно с указание на бълг. език че указаните цени са в български лева и телефони за връзка с НАП, табела с работно време, име на фирмата, адрес и МОЛ, табела отворено/затворено, ценоразпис на услугите.
9. Не съм задължена да правя авансови вноски за корпоративен данък, тъй като съм новоучредена фирма.
10. Водя двустранно счетоводство, след края на годината изготвям и подавам ГДД до31.03, отчет за статистиката, подавам декларация по чл.15 от ЗББУТ до 30.04, публикувам отчети в търговския регистър до 30.06.