Продажба на стоки в Анлия

07.04.2015, 10:26 2081 0

07.04.2015, 10:26
Публикации: 6 / 0
Здравейте Колеги ,имам следната проблемация и се надявам да ми съдействате

Дружество регистрирано по ЗДДС в България иска да продава своята стока в ЕС и извън него, чрез онлайн магазина си. За целта обаче използва например в Англия т.н. логистични фирми – orfer fulfillment company, като дейността на тези дружества е да обслужва електронни магазини продаващи на територията на обединеното кралство. Логистичната фирма получава голямо количество стока само с т.н. Пекинг Лист от българското дружество и тази стока все едно стои на склад при тях. В момента ,в които фирма или физическо лице си поръча от сайта, то тази стока се транспортира до въпросния клиент от въпросната логистична фирма.

Българското дружество какви фактури трябва да издава по  ЗДДС на физическите лица и на дружества регистрирани и неригистрирани по ДДС във Великобритания. Трябва ли да се регистрира българското дружество по ДДС във Великобритания и изобщо трябва ли да има някаква търговска регистрация там в UK на българското дружество?

Заплащането може да се осъществи както чрез логистичната фирма на място, така и по банка. Има ли някакви последствия от това?
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група