Здравейте, в петък - 31.03 подадох уведомление по чл. 62 към НАП във връзка с това, че има сключени трудови договори от същата дата с лица, които трябва да постъпят днес на работа -03.04 и във връзка с прекратен от дата 31.03 трудов договор. Всичко ми е обработено и прието, имам си справка от НАП и в системата на НАП данните за назначените по трудов договор лица си излизат коректно. До тук добре, но на имейла си получих писмо от НАП, КОЕТО е стандартно в смисъл, че касае промените в Наретба № 5. Но се хващам за това и по-конкретно за второто изречение: "Обръщаме внимание, че от 01.04.2017г. подаваните по електронен път файлове с данни за уведомления за трудови договори, включително и при прекратяване на съществуващ трудов договор, които не отговарят на утвърдените нови структура и формат за файл няма да бъдат приемани от ИС на НАП, т.е. подаваните от тази дата уведомления трябва да са в съответствие с новите спецификации.
Това е необходимо да се съобрази особено в случаите, когато тридневния срок за изпращане на уведомленията по Наредба №5 съвпада с датата на влизане на измененията." Имам ли основание да се притеснявам?