Книга за рекламации

09.10.2017, 14:05 3511 2

09.10.2017, 14:05
Публикации: 11974 / 2190
Нали счетоводителите отговаряме за всичко - наложи ми се да потърся нещо по въпроса с тази книга.
Може някой да е запознат и синтезирано да каже с две думи същността на въпроса, за което благодаря предварително.  :smile1:

Фирма с онлайн търговия продава стока и клиент прави рекламация. Рекламацията е направена направо в обслужващия сервиз и тя е насочена към вносителя на стоката фирма А , която дава и гаранцията. Съответно въпросът се отнася и до Комисията за защита на потребителите и като краен резултат те препоръчват фирмата - търговец Б да поддържа книга за рекламациите и тази рекламация да бъде вписана в нея.

Задавам си следните въпроси :
1. След като рекламацията е направена към вносителя защо трябва да бъде вписана в книгата за рекламации на търговеца

2.След като разгледах един образец на въпросната книга виждам, че неин реквизит е "подпис на лицето, предявило рекламацията " . Тъй като търговията е изключително само по интернет това лице няма как да се подпише там.

Ако някой има повече познания и практика с тези неща дали не би споделил опит и практика ?
#1 | 10.10.2017, 12:59
Публикации: 44 / 2
За тази комисия е важно в този тИфтер да бъде записана претенцията за рекламация,не я интересува дали е уважена , дали въобще е налице претенция за рекламация - а само да е вписана.Глоба 500 лв. Отделно и глоба 500 лв,ако въобще няма такъв регистър .В него , на подпис на потребителя , при връщане по куриер/в моя случай/,записвам : куриерска фирма, № товарителница и дата на връщане.По принцип този регистър е само за ФЛ , но аз вписвам и ЮЛ ,макар че за ЮЛ претенциите се уреждат чрез съд.         /според проверяващите от комисията/.Всеки търг.обект трябва да има.
#2 | 10.10.2017, 13:28
Публикации: 11974 / 2190
mirakal ,

благодаря ти за мнението.  :smile1:
Това с подписа и аз ще го направя така - куриерска фирма и товарителницата при връщане на стоката. Като много други работа - да има нещо .
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група