Автошкола и неназначени на труд. договор инструктори

09.01.2019, 13:05 1388 2

09.01.2019, 13:05
Публикации: 103 / 5
                 Питането не е точно за ТРЗ-раздела, но има връзка и с него.                                    Дейността на дружеството е обучение на водачи на МПС. Въпросът ми е: Към разрешителното на дружеството за извършване на тази дейност има вписани двама инструктори, които до момента не работят и съответно не са назначени в дружеството на трудови договори. Според изискванията се налага в офисът на дружеството да е предоставен на видно място списък с инструкторите, които се водят към дружеството. Този списък е предоставен от ДАИ и в него присъстват и тези двама инструктори. Относно ДАИ това не е проблем, че за момента не работят, а присъстват. Искам да попитам при една проверка от НАП, това дали ще създаде проблем?
#1 | 09.01.2019, 14:33
Публикации: 177 / 10
Без да съм компетентна от такъв вид дейност, чисто логически, мисля че изискването за двамата е свързано с разрешителния режим за извършване на дейността.
Вече трябва да кажете дали фирмата извършва дейност или не.
Ако извършва дейност и тези инструктури фигурират някъде из документите, които се оформят за курса на всеки един бъдещ шофьор, тогава според мен ще е проблем....
#2 | 09.01.2019, 16:29
Публикации: 103 / 5
 Емилия Ячовска, благодаря! Да, фирмата работи, но тези двамата никъде не фигурират из документите / единствено в разрешителното/ , тъй като нямат курсисти, които да обучават. Затова ми беше и въпросът.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група