Онлайн магазин

23.03.2020, 23:54 4223 2

23.03.2020, 23:54
Публикации: 2 / 0
Здравейте, колеги! Имам нужда от вашето мнение - ЮЛНЦ организира състезание, за което от тази година ще бъде заплащана такса участие. За тази цел в сайта на сдружението е направена доработка с форма на регистрация и възможност за плащане. Има няколко опции за избор- дълго или късо трасе, след това индивидуално или групово участие. Ще може да се добави и планинска застраховка, за тези които нямат( тя е задължителна за всеки участник). Съглсно ЗДДС и Наррдба Н18, че онлайн магазинът има вградена опция за избор на стоки / услуги и орех махването им от потребителска кошница. Ако правилно разсъждавам, ние не отговаряме на този критерии, защото се избира само една опция. Вие на какво мнение сте?
#1 | 22.04.2020, 18:45
Публикации: 298 / 14
Последно като си говорихме с НАП, почти всички сайтове с възможност за плащане на сайта влизат в тяхната идея за онлайн магазин.
Ако събирате плащания по банков път само - може би ще Ви се размине, ако ползвате виртуален пос терминал аз лично (моля да ме поправят хората, които разбират повече), но си влизате точно в критериите за онлайн магазин. Ние го нищихме въпроса с НАП до степен до която ставаше въпрос просто да са презентирани услугите на сайта и да може да се направи регистрация, тоест дори без да има плащане директно на сайта, и пак не се избистри въпроса.
Според мен ако предлагате услуги на този сайта, имате форма за регистрация и такава за плащане (най - вероятно виртуален терминал) тогава си влизате в новата наредба и трябва да се регистрирате.
Впрочем как да не отговаряте като Вие сама си казвате, че предлагате "индивидуално" и "групове" участие, "дълго" и "късо" трасе, това са различни видове услуги. Сега, че панела Ви не е толкова развит и направен като на еМаг да кажем, не значи че сайта Ви не влиза. Нямаше да влиза, ако беше само информативен - тоест обяснено какво и къде предлагате, какви видове услуги ще се предлагат, а плащането да става на място. С формата за регистрация и възможност за плащане директно покривате критериите, това според мен.
#2 | 24.04.2020, 08:35
Публикации: 2 / 0
Благодаря за отговора!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група