Дистанционна продажба на услуги

04.03.2021, 16:11 206 0
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) този раздел.

04.03.2021, 16:11
Публикации: 5 / 0
Дружество извършва консултантски услуги. Дейността се извършва от управителя.
В момента се извършва услуга в Бейрут,Ливан по силата на сключен  договор.
Получателят на услугата е данъчно задължено лице, регистрирано в Ливан. Съобразно разпоредбите на чл.21, ал.2 от ЗДДС , доставката на услугата е на територията на Ливан. На основание чл.86, ал.3 от ЗДДС данък върху добавената стойност не  сеначислява, тъй като доставката е с място на изпълнение извън територията на страната.
Във фактурата за доставката на услугите като основание за неначисляване на данъка посочвам „обратно начисляване - чл.86, ал.3 във вр. с 21, ал.2 от ЗДДС“, а стойността на данъчната основа по доставката е  в кл.18 на справката – декларация за съответния данъчен период.
Имам нужда от съдействие по два въпроса:
1.Как следва да се третират фактурите за покупки, издадени към фирмата от доставчици, които са данъчно задължени лица от държави, членки на ЕС /напр.Гугъл, Ирландия и Испания/ и от данъчно задължени лица от държави извън ЕС / напр.Майкрософт, САЩ/. Следва ли да се издават Протколи по ЗДДС?
2. Дружеството има сключени договори с физически лица от ливан за извършване на анкети. С какъв документ трябва да се обоснове този разход?

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост
Пълен достъп в КиК Инфо
за 9.89 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
група с над 30 000 членове