Дистанционни продажби

02.11.2021, 14:26 813 1

02.11.2021, 14:26
Публикации: 2 / 0
Здравейте, колеги!
Фирма е производител и търговец на дамски дрехи, които се шият частично на ишлеме в Бг и после в Италия. Тези, които се шият тук се изпращат за дообраротка в Италия. Водя регистър по чл.123 ал.2 от ЗДДС. Трансферите не ги включвам в СД като ще се позовавам на чл. 7 ал.5 т.8, презумция, че ще ги връщаме в Бг. Но още с първата колекция  имахме договори с бутици в Италия и директно част от нея продадохме- оформих ВОД. Част върнахме в Бг, а за другата- се организира шоу-рум в Италия, т.е. на ФЛ. Въпросът е  - това дистанционна продажба ли е?
 /Четох определенията/
Второ: Този вид продажби чрез шоу рум и модни събития, ако са дистанционни продажби, трябва ли да се регистрираме  в OSS? Там говорят за онлайн търговци и интернет платформи..., а фирмата ни не търгува онлайн...Благодаря предварително на отзовалите се :)
#1 | 08.01.2023, 11:10
Публикации: 0 / 0
Процедурата за регистрация на OSS е регламентирана  в чл.156 от ЗДДС. Разпоредбата въвежда право за доставчикът при дистанционна продажба на стоки да се регистрира. Това не е задължение. Разбира се, ако правото да се регистрира на OSS в България не бъде упражнено, лицето ще трябва да се регистрира във всяка една от държавите членки, където изпраща стоките.
Колега ако желаете повече информация по казуса пишете или ми се обадете. Тук има цялото инфо, как да се свъжете с мен - КОНТО ЛЕКС.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група