НСИ месечни, тримесечни отчети

02.02.2024, 11:02 271 1

02.02.2024, 11:02
Публикации: 1 / 0
Здравейте,
Водя счетоводство на няколко фирми и на 3 от тях от години НСИ са ги включили в месечни и тримесечни отчети за производство , труд и всевъзможни други отчети, което затруднява изключително работата. Ако пък не се подадат звънят постоянно по телефоните и  заплашват, че ще пишат актове за глоби.Обаждах се в НСИ по район и ми отговориха, че фирмите се избирата на "случаен принцип" в централата. Но този случаен принцип вече 15 години избира постоянно тези фирми. Обаждах се в централата отдел "Бизнес цикли" в НСИ и ми отговориха, че фирмите ги подават от областните градове. И  се въртим в омагьосан кръг.
Моля да ми отговорите какви са глобите при неподаване на тези отчети? Намирам какви глоби се налагат при неподадени ГФО, но за месечни и тримесечни не мога да намеря. Предварително благодаря за разбирането и съдействието!
#1 | 02.02.2024, 12:09
Публикации: 2976 / 397
И на мен са ми досадни, но това е положението. Като теглиш чертата, не отнемат чак толкова време, но разбирам нежеланието да се правят. Няма как да се откачите от тях, ще ги искат до откат, по-добре да се подадат в сайта, отколкото на хартия или други опции.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група