Относно Фактура

Днес в 08:36 206 5

Днес в 08:36
Публикации: 6 / 0

Мой съсед строи къща и има нужда от 8 климатика.

В Сайт за Климатици КАТО ФИРМА имам безплатна доставка и отстъпка 10%
НО САМО АКО ИМА ФАКТУРА на фирмата ми.

Ако поръчам климатиците на НЕГОВО ИМЕ и той да си ги плаща с наложен платеж и тези фактури НЕ ГИ Осчетоводям,
проблем ли е за мен?

Не искам да ми се води стока на склад, която нямам.

Проблем ли е за мен?
#1 | Днес в 09:55
Публикации: 9709 / 1662
Може да не е проблем, но може и да стане.
Защо не подходите по традиционния начин: Вашата фирма купува климатиците и веднага ги продава на същата стойност?

ПП Мисля, че е редно да отправите този въпрос към счетоводителката си
#2 | Днес в 10:41
Публикации: 242 / 13
Вие си решавате , може и да ги забравите в колата тези фактури , обаче най - добре е да си ги вземете и съответно ако имате касов апарат да си ги изпишете на касов апарат тези климатици , това си е най- добрият вариант и си му ги давате на човека.
#3 | Днес в 10:59
Публикации: 6 / 0
Проблемът е, че само като ФИРМА мога да му дам тази отстъпка 10% и БЕЗПЛАТНА Доставка.

В тази връзка, за да не се занимавам с осчетоводяване на хартийки от които нямам сметка,
АКО ИЗОБЩО НЕ ГИ ОСЧЕТОВОДЯ
Проблем ли е за мен ?

Ще светне ли в НАП, че има фактура покупка НЕОСЧЕТОВОДЕНА?

Това проблем ли е за мен?
#4 | Днес в 11:17
Публикации: 9709 / 1662
Ако сте регистриран по ДДС, в НАП ще "светне", че към Вашата фирма има издадена фактура. От там нямат начин да разберат дали е осчетоводена или не. Евентуално да им "светне", че не сте ползвали данъчен кредит.
При проверка, обаче, ще има доста да се обяснявате. Много вероятно е да преценят, че на база не осчетоводената фактура имате укрити приходи. Особено ако дейността Ви е свързана с монтаж на климатици. Пък и да не е.

Каквото и да правите, първо говорете със счетоводителката си!!!!!!!

Както изглежда, за Вашата фирма вече светят лампички в НАП  :hmmm:
#5 | Днес в 11:30
Публикации: 242 / 13
Да, проблем ще е защото сте купили нещо с фактура и съответно то или е продадено, монтирано при вас или е на склад.
За това си вземете фактура и си ги пуснете на касов апарат , нищо няма да и стане на счетито да осчетоводи още някоя фактура .
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група