Договор за наем в определени месеци

Вчера в 14:02 184 1

Вчера в 14:02
Публикации: 291 / 75
Собственик на ЕООД наема автомобила на съпругата си за дейността на фирмата.
Ввсичко ми е ясно за "пазарната" цена, за плащането, за отчитането.... Само дето дейността на фирмата е "от време на време" - два месеца има работа, един няма, после 1 месец има  - 5 няма и т.н. За това правим договора за един или два месеца, после нов и т.н. И тук нищо неясно. Но: първо ме мързи да правя непрекъснато едно и също нещо и второ: грижа се за приподата и не искам да хабя излишна хартия /2 страници в два екземпляра, няколко пъти в годината .../ Искам да вмъкна някаква клауза, така че да мина с един договор и плащане само за времето на ползване. Ей тук не ми достига акъл нито как да оформя договора, нито как да документирам месеците на ползване. Дайте идея
#1 | Вчера в 22:07
Публикации: 4641 / 796
Ми каквато и клауза да има тя трябва да е документирана поне с два листа, та е почти същото откъм мързел и грижа за природата :)

Бих сложил текст, че е рмков договор (подобно на общините), че автомобилът ще се ползва нередовно, когато е нужно на наемателя, че ползването му ще се документира със заявка за ползване (примерно), с приемо-предавателни протоколи, описващи моментите на предаване и връщане, състоянието на колата, километрите... нещата, които ще са нужни за отчитането на разходите за наема, за горивото и т.н.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група