Невнесен данък по ГД

Днес в 14:49 178 1

Днес в 14:49
Публикации: 64 / 0
Здравейте, направил съм пропуск през лятото и съм забравил да внеса ДДФЛ на физическо лице по граждански договор. Пропуснал съм и в декларацията по чл.55. Мога ли да внеса данъка сега и да коригирам въпросната декларация, преди да изпратя справката по чл.73?
#1 | Днес в 15:38
Публикации: 12378 / 2337
Мога ли да внеса данъка сега и да коригирам въпросната декларация, преди да изпратя справката по чл.73?

Подайте си правилната Справка по чл.73/1, платете си данъка да е коректно всичко за лицето. По отношение на Д55 - добре е, че имате подадена - правилният начин е сега да отидете на място и да поискате корекция. Не знам за глоби в този случай какво е положението, но ми се струва, че не биха наложили. Ако все пак не бихте искали да се набивате на очи - увеличете с тази сума евентуалната Д55 за първо тримесечие на 2025, за да имате математическо равнение. Просто изберете как да постъпите - иначе ясно кое е правилно и кое не.
Подобни такива моменти показват голямото напрежение , под което работим и негативните преживявания в тази връзка.
Успех Ви пожелавам !
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група