Бонус по време на болничен за "бременност и раждане"

Вчера в 14:34 195 1

Вчера в 14:34
Публикации: 2 / 0
Здравейте, имаме служителка, която е в дълъг болничен за бременност и раждане, но предстои през март месец да изплащаме бонуси за резултати за 2024г. Питането ми е трябва ли да се посочва периода на бонуса и съответно да се подава коригираща Д1 за лицето или може да се изплати и през март със заплатите(когато тя няма отработени дни), както на всички останали, въобще ще ми приеме ли Д1 по този начин? Ще има ли служителката някакъв проблем с болничния?
#1 | Вчера в 14:54
Публикации: 4692 / 816
Теоретично, ако бонусът е за цялата 2024 г. трябва да го "разхвърлите" по всички месеци от 2024 г., съответно да коригирате декларациите... което си е бая труд. Дали да го правите зависи от това дали има вероятност някой да ви проверява за кой период изплащате бонуса. Знам и за случаи, при които служителите съдят работодателя, че не им е разпределил бонуса по месеци и така им е намалил осигурителния доход (което реално може да се получи).

Проблем с болничния не би трябвало да има, все пак в Д1 показвате, че няма отработени дни, а не е забранено да се плаща и без отработени дни :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група