Онлайн търговия, електронен магазин, Наредба 18

Вчера в 15:38 222 3

Вчера в 15:38
Публикации: 72 / 0
Здравейте!
Чета Наредба 18 за касовите апарати и доста се обърквам!

Българско дружество, регистрирано по ЗДДС ще продава дигитални продукти чрез собствен уебсайт! Плащанията от клиенти /предимно чуждестранни/ ще се получават чрез Thrivecart, Пейпал и Страйп!
Въпросите са ми:
1. Плащания от клиенти чрез тези платежни системи третират ли се като плащания в брой?
2. Ако отговорът на въпрос 1 е "Да", то можем ли да се възползваме от алтернативният режим за регистрация в НАП по глава 7 от Наредбата?
Могат ли тези плащания да се приемат като неприсъствени плащания с дебитни и кредитни карти?
3. Необходима ли е регистрация на тези сметки /Пейпал и Страйп/ в БНБ, тъй като не ги видях в регистрите на БНБ? :hmmm:
Благодаря предварително на отзовалите се!

#1 | Вчера в 15:43
Публикации: 872 / 76
Здравейте,
Не се третират като плащания в брой през тези платежни оператори. Да, можете да подавате одиторски файл, но аз предпочитам обикновен касов апарат, пред това улеснение. Нужна е регистрация на чуждестранните сметки пред БНБ, както и последващото им отчитане.
#2 | Вчера в 16:10
Публикации: 72 / 0
Здравейте,
Не се третират като плащания в брой през тези платежни оператори. Да, можете да подавате одиторски файл, но аз предпочитам обикновен касов апарат, пред това улеснение. Нужна е регистрация на чуждестранните сметки пред БНБ, както и последващото им отчитане.

Имате в предвид, че се третират като плащания в брой нали така, защото иначе няма да има необходимост от касов апарат или от регистрация по алтернативния режим с подаване на одиторски файл към НАП?
#3 | Вчера в 19:06
Публикации: 872 / 76
Имате в предвид, че се третират като плащания в брой нали така, защото иначе няма да има необходимост от касов апарат или от регистрация по алтернативния режим с подаване на одиторски файл към НАП?
Имам предвид, че се издава фискален бон било то на хартиен носител или в електронен.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група