В грешка ли съм или трябва да обърна внимание?

Вчера в 23:46 418 3

Вчера в 23:46
Публикации: 2 / 0
Здравейте!
Имам няколко въпроса.
1. Ако септември започна нова работа и подпиша договор, а ноември ме преместят в друга база, към същия работодател, изпитателният срок от септември ли се брои или от ноември?
2. Разбрах, че съм бременна края на декември, тогава бях излязла болничен от Личния лекар. Първите дни на януари постъпих с повръщане в болницата, в която работя.
Изпитателният срок продължава след като се върна на работа или се броят и месеците докато бях болничен по ЛКК?
3. Бях в болничен до 08.05. От 09.05 до 30.05 бях на работа, имам 15 работни дни. Накараха ме да си пусна платения отпуск преди да изляза в 45-дневния, следователно от 02.06 до 02.07 бях платен отпуск.
Тук ще се върна малко по-късно към този въпрос.
4.  След като ме прехвърлиха в другата база, спрях да получавам фишове по мейла си. Имам фиш само за септември, октомври и част от изплащането за ноември - за другата част. От новата база фиш -няма. Следователно и декември и нататък няма.
Януари началото постъпих в болница, от тогава до май бях по ЛКК в болничен. През това време трябваше ли да получа фишове?
Помолих ЧР да ми ги изпрати, отговори ми, че се изпращали автоматично. Обясних, че имам само три фиша от постъпването ми на работа, тя ми написа имейла ми, но забелязах, че е сгрешен. Написах го правилно + добавих втори мейл. Все още чакам да ми изпратят, нищо не са изпратили.
По тази причина аз не знам дали заплащането ми е адекватно.
Единствено проверявам в НОИ при прогнозирането на майчинството.

От там идва и следващият въпрос.
Има графа за МРЗ, БРУТНО ТВ И НЕТНО ТВ.
Заплатата,. Която получавам, нетното ТВ ли е или има други изчисления?
Понеже за май месец ми преведоха 1169 лв. В НОИ пише брутно 2021, нетно 1669лв.
Юни бях отпуск целия месец - изплатени са ми 1332 лв.

Основното възнаграждение ми е 1800 лв,
Взимах около 2400 лв.

И тъй като не получавам фишове не мога да разбера дали съм в грешка аз или има грешка в заплащането.
Какво смятате - към кого трябва да се обърна? Счетоводителите, ЧР?

Моля Ви за помощ поне по някой от въпросите, защото положението на тази работа не ми харесва, отношението - също и искам да знам какво да правя след майчинството.
#1 | Днес в 08:07
Публикации: 10307 / 1812
1. Щом не е сменяна длъжността - от септември
2. Изпитателният срок обхваща само действително отработеното време. Отпуските и болничните не се броят. Изпитателният срок "спира" по време на отпуска или болничния и продължава след връщането Ви на работа
3. Тук не виждам въпрос. Само констатации
4. Това са въпроси, които трябва да решите с ТРЗ-то, човешки ресурси или счетоводство. Надявам се, че не очаквате възнаграждение за месеците, през които сте изцяло в болничен
5. Нетното ТВ (трудово възнаграждение) е сумата, която трябва да получите. От нея може да се приспадат получените аванси, запори (ако имате), доброволни удръжки (ако писмено сте изявили някакво подобно желание).
Цифрите не мога да коментирам. Очевидно имате много надбавки и допълнения към основното възражение. Сумите в НОИ може да се различават от заплатата, тъй като може да има елементи на възнаграждението, които не са осигурителен доход.
Обърнете се към ТРЗ-то, човешки ресурси или счетоводство. Който отговаря за заплатите при Вас.

ПП Погледнете и с сайта на НАП - Справка за осигурителния доход. Там има три колони - осигурителен доход; осиг.доход за здравно осигуряване; облагаем доход. Може пък да видите това, което Ви интересува
#2 | Днес в 11:59
Публикации: 303 / 82
На основание чл. 128, т.3 ичл. 128а, ал.1 от КТ отправете писмено искане до работодателя да Ви предостави извлечения от ведомостите за заплати за месеци... от които да е видно формирането на работната заплата, удръжките и нетното възнаграждение.  Вземете си входящ номер.
В 14 дневен срок са длъжни да Ви ги предоставят
#3 | Днес в 17:48
Публикации: 2 / 0
Нямам аванси и запори.
Влязох в НАП, но нищо не разбирам там кое какво е.
По точка 3 само отбелязах, после се върнах, защото изчисленията ми на база отработени дни и получени пари ми беше различна (по мои сметки). И на 1800 чисто да се смятат и на 2400 пак не е това, което са ми изплатили.
Утре ще се свържа пак с ЧР.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група