Сбъркана сума на фактура в Дневник продажби

Вчера в 09:40 196 3

Вчера в 09:40
Публикации: 99 / 11
Здравейте! За пръв път ми се случва да имам подадена фактура със сгрешена сума. Тъй като издаваме фактури на едно предприятие, което иска да са с неговия образец при него всичко е вярно (той изпраща готов екземпляр със суми аз само попълвам номер на фактура), но при мен са си мои формати и е грешно, а грешката идва от там, че те са си посочили сума в евро във фактурата, която аз съм взела за осчетоводяване при мен. Вчера получавам превода по сметката и се учудвам защо са преведени повече пари и тогава видях тяхния екземпляр, че е с вярните суми, а при мен със 180лв. по-малко. Фактурата е от м.06.25г. Въпросът ми е: как да постъпя? Чл. 126 ЗДДС или има и друг вариант?  :hmmm: Благодаря на отзовалите се!
#1 | Вчера в 10:04
Публикации: 12626 / 2422
Здравейте!
Сам/а сте посочил/а правилния начин - чл.126 ЗДДС. Не бих се занимавала с това обаче - с минус грешния запис и после правилния през 07.2025. Назад във времето бях прилагала чл.126 и една данъчна ме попита така ли не можа да направиш +/- ... :smile1:
#2 | Вчера в 10:22
Публикации: 99 / 11
Здравейте!
Сам/а сте посочил/а правилния начин - чл.126 ЗДДС. Не бих се занимавала с това обаче - с минус грешния запис и после правилния през 07.2025. Назад във времето бях прилагала чл.126 и една данъчна ме попита така ли не можа да направиш +/- ... :smile1:

Имате предвид да не се занимавам с чл.126, а направо да приложа +/- "практиката" ли?
#3 | Вчера в 10:31
Публикации: 12626 / 2422
Да. Разбира се ще повторя, че прилагането на чл.126 е правилният начин. :smile1:
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група