Закупуване на автомобили от Ауто1

Днес в 11:20 212 3

Днес в 11:20
Публикации: 12701 / 2445
Здравейте,

клиент обмисля да включи в дейността си покупко - продажба на автомобили втора употреба. Същите ще бъдат закупувани от Ауто1. Ако някой има практика точно с тази фирма дали би ми описал най-общо как работят, за да придобия някаква представа за тази част от нещата. При продажбите на автомобили като дилъри ли работят или не? Какво друго фактурират освен самия автомобил ?
Ще бъда благодарна на всяка информация .
Хубав ден !
#1 | Днес в 13:08
Публикации: 1297 / 89
Мой клиент преди години беше взел от тази фирма няколко автомобила . Издават фактури с различни ват номера за самата кола и за таксите. Може по марж, може и ВОП. Отделно издават фактури за разни комисионни и такси. При ВОП пускат фактурата с ДДС, въпреки ,че не е редно и чакат да си платиш и чак тогава пускат нова без ДДС. Поне преди 3-4 г. правеха така. Скоро клиента ми не е работил с тях.
#2 | Днес в 15:33
Публикации: 220 / 36
По често ВОП има и марж. Има 2 фактури такси ,услуги и комисионни , към всяка продажба на стоката за самоначисляване на ДДС - изрично има текст за самоначисляване. И става много красиво нещо при определяне на маржа - една фактура на стока , ако е на марж, но към продажната цена трябва и другите 2 фактури , на които вече си ползвала ДДС при самоначисляването с протокола. Много от старите автокъщи избягват да работят точно заради ВОП и това допълнително натовраване на маржа с Ауто1. Внимавай , че под Ауто 1 фактурите са различни ддс номера, може германия, белгия, холандия и т.н.
#3 | Днес в 16:12
Публикации: 12701 / 2445
Благодаря ви, ditzve и tanqbgr !
Добре, че попитах - клиентът ми имаше една съвсем различна представа и чак не ми се вярваше да е толкова просто...както се и оказва. Фирмата още не е регистрирана по ЗДДС та началото на тази работа ще е поне без ДДС процедури...но ще се стигне до тях извън всякакво съмнение.

Приятна вечер ! :smile1:
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група