Ето в
тази тема задавате абсолютно същия въпрос, но с по-малко подробности.
Колегата ви е отговорил, но вие не сте доволна от отговора.
Най-общо казано, ние тук можем да ви насочим към определени процедури, но не можем да гарантираме как ще реагира държавната администрация.
Ще се опитам все пак да ви отговоря, основавайки се на някои хипотези.
Преди 3 г. сте заминала за Англия като в този период сте взимала майчинство от България и сте започнала да работите там.
Ако сте работила легално и са внасяни осигуровки, а едновременно с това сте получавала
И майчинство това рано или късно ще се разбере и да, може да се наложи да връщате пари.
Какво означава
оставих малкия на 9 месеца?
Къде го оставихте?
В дом? Или го дадохте на приемно семейство?
Да разбирам ли, че сте получавала майчинство до навършване 2 г. на детето, а след 9-тия му месец сте започнала работа легално?
Ако сте работила
на черно и не са внасяни осигуровки и данъци няма как да се разбере.
Освен това казвате:
аз сега искам дасе прибирам в Бьлгария и имам право на борса.
Сигурна ли сте, че отговаряте на условията за получаване на обезщетение за безработица, т.е. че ще можете да представите тук необходимите документи, които трябва да си вземете от Англия?
Условието за получаване на това обезщетение е да са внасяни осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 12 месеца през последните 18 месеца преди прекратяване на осигуряването.
Отговаряте ли на това условие?
Мисля, че достатъчно информация ви споделих, вие преценете позицията, в която се намирате.
Успех и късмет!