Втори трудов договор

29.03.2013, 20:02 4828 1

29.03.2013, 20:02
Публикации: 3 / 0
Здравейте,

Имам един въпроси и се надявам да получа отговор. В момента работя на 8 часов трудов договов, но ми предлагат втора работа на 4 ччасов работен ден. Въпроса ми ако започна на втоората работа на 4 часов трудов догово, трябва ли да информирам настоящия ми работодател! Или може ли да ме назначат от втората работа на граждански договор и пакли трябва да уведомя настоящия ми работодател. Или по просто има ли вариант за назначаване на втора работа да не уведомявам настоящия работодател :) Благодаря
#1 | 29.03.2013, 21:15
Публикации: 9371 / 1574
1. По граждански договор НЕ се назначава. Гражданския договор се СКЛЮЧВА за определена работа с конкретен краен резултат и конкретен срок. Не всяка работа може да се изпълнява по ГД. За ГД не трябва да има работно място и рабонво време. Извод: Не винаги е възможно за определена дейност да се сключи ГД. Особено ако става въпрос за неопределен период и с работно време.
2. Можете да сключите втори трудов договор. Не е нужно да уведомявате първия работодател, нито да търсите съгласието му. Изключения: Ако условията на първия ТД изключват допълнителен труд при друг работодател - държавни служители, специфични изисквания на работодателя и т.н.
3. Обезателно трябва да уведомите втория работодател, че вече работите другаде.
4. Първият работодател ще разбере за втория ТД при три ситуации: При сигнали от "доброжелатели", при годишното изравняване на облагаемия доход, когато сте задължена да представите сл.бележка за дохода по втория ТД и първият работодател прави изравняванеда, и ако дохода Ви по първия ТД е около или над 2200 лв, то ще трябва и документ за осиг.доход през месеца, който да представите на втория работодател.
Моля   : )
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група