СТИЛ. Прекрасна програма.
Омекс е тромав, а стия отделни модули е просто кошмарен.
Може ли да кажете защо сменяте Аладин? Той също е хубав продукт.
Действително няма такова условие. Проблемът е, че тъй като прийомът с напускане и фиктивно назначаване, за да получаваш по-голям размер на обезщетение от НОИ е широко разпространен, става съмнително. Но не съм чувал НОИ да се занимава да подава сигнал до ИТ, за да дойдат и да проверят за този конкретен работник.
Омекс е тромав, бавен, хич го няма при сумирано изчисляване, миналата година от техните простотии връщахме цялата 2015-та отначало.
Аладин ми е любим - бърз, пъргав, без да се налага да преливаш от една в друга база (Кадри и Заплати).
Здравейте,
Сблъсках се със следния казус:
Имаме майка, излизала два пъти в майчинство, като двете ѝ излизания в отпуск по майчинство, се припокриват. В обекта, в който тя работи, към момента няма служители и е закрит. Служителите са освободени по взаимно съгласие. Тя е в майчинство, след което подава молба за използване на натрупаните за 4-те години отпуски. Така или иначе фирмата вече няма такъв обект. Тя няма работно място. Как да осъществим прекратяването? Ако ИТ не разреши уволнение по чл. 328, ал.1, т.2, вариантът за освобождаване чл. 331 ли е?
Имам въпрос, който е от подобен характер - три лица, работещи по трудово правоотношение при един работодател, учредяват ООД, като и тримата ще бъдат управители и ще представляват ООД-то заедно и поотделно. Как е най-коректно да се осигуряват и ако някой от тях прекрати трудовото си правоотношение с работодателя необходимо ли е стане СОЛ ?

Благодаря предварително.
Имам молба - бихте ли ме посъветвали кой би бил най-изгодния вариант при следният казус: майката прехвърля майчинството на бащата, но той чупи крак. Как да процедира майката в този случай?
Здравейте. Искам да попитам при положение, че през м.07 имаме лице с отработен един ден, след което трудовото правоотношение е прекратено, то ще се води ли здраноосигурено за м.07?

Въпросът ми може би не е особено интересен, но не можем да се изясним с човека