:blink:  ЗДРАВЕЙТЕ, В КОИ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ МОГА ДА ПРОЧЕТА МОЖЕ ЛИ ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ ДА ПРИЕМА ДАРЕНИЕ В НАТУРА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПОМОЩТА.
 :hmmm: При болничен 45 дни преди раждане нали няма 3 дни за сметка на работодателя, и тръбва да се начислят 4,8 % ЗОВ в/у 420 лв : работни дни за месеца х дни в болничен за сметка на работодателя?! Моля, помогнете!
помощ! как да определя авансовия данък на самоосигуряващо се лице за първо тримесечие на 2013 г. благодаря предварително
да, аз ще изчисля осигуровките в/у 2200-2100=100 лв
трябва да измисля нещо като декларация, с която тя да си декларира сама осигурителния доход
ще наемаме по граждански договор лице, което е осигурено при друг работодател върху сумата от 2100 лв, помогнете с някакъв образец на декларация, с която лицето да декларира доходите си при другия работодател. благодаря предварително за помощта. бих искала и аз да декларирам такива доходи!!!
Много благодаря за отговора. Ние също сме ДСП, но се открива ДЦВХ делегирана от държавата дейност, и се лутаме как да стават нещата.
Моля да ми помогнете да разбера кода, по който да превеждам такси за социални услуги по делегирани от държавата дейности. Ще се радвам и на всякаква информация, свързана с начина на осчетоводяването им. Благодаря предварително.
с вдигането на минималната рабтна заплата от 01.09.2011 г ще има ли нова таблица за минимални осигурителни прагове, на сайта на нап си стои старата