Здравейте,
Искам да ви попитам следният въпрос: Служител е положил труд през официално почивен ден, начислявам 100% към основното му възнаграждение. Тази сума облага ли се с осигуровки /ДОО, ЗО, ДЗПО, ДОД/ ?? :wave:


Благодаря предварително!!!
В такъв случай, този който е на 4часа трябва да го отбележа като междинна смяна или не  :hmmm:, мислех че  е достатъчно  да  напиша часовете на работното време в правилника за вътрешния трудов ред??? Не мога да разбера как трябва да им оформя графика в случая нямам 1 и 2ра смяна........ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Здравейте,
Моля ви за помощ :flowers:
Когато имам двама служители, единият на 8часа, другият на 4часа, работното време на обекта е от 8.00-17.00, графикът на работните смени и часове се изготвя само за лицето на 4часа или не??

Благодаря предварително!!  :smile1:
Здравейте,
моля ви за помощ :ok:, имам фирма, която от днес започва дейност
Въпросът ми е заповедта за СИРВ с датата на започване на дейност ли е? /като се има в предвид че днес назначих работници/ и втори въпрос периода на сумарно изчисляване на работното време може ли да бъде 22.05.2013-30.09.2013 т.е 5месеца или трябва да е от 01.06.2013г. за да бъдат месеците пълни???? Фирмата официално прекъсва дейност на 30.09.2013г. :hmmm: :hmmm:


Благодаря предварително!!!
Здравейте,
Моят въпрос не е свързан с платен отпуск по срочен договор, но все пак ако може да ми помогнете :flowers:
Мога ли да пусна служител  в платен отпуск за 10 дни през юни, като от началото на годината до сега му се полагат 8 дни, т.е. два дни повече?

Благодаря предварително!
Здравейте,
Може ли някой да ми отговори на следния въпрос, а именно:
На лице, което е работило на граждански договор и само си е внасяло осигуровките(здравно 16,80), каква служебна бележка трябва да се издаде  за придобитите доходи?

Благодаря Ви предварително! :smile1:
Здравейте,
 Искам да ви попитам, при неизплатени заплати за декември, декларация 6 с какъв код ще се подава и в какъв срок, с данък или без???  :hmmm:
Също така за самоосигуряващите се лица подаваме ли образец 1 до 25-то число??? :(
Благодаря