Здравейте,
забелязах че от началото на тази година на служител не е удържан данък (по-грешка в софтуера е чекнато, че е лице с ТЕЛК).  Знам, че мога да подам корекция на декл. 1 за лицето и увеличение на декл. 6 с код 8 за всеки месец и  съответно да внесем данъка. Проблема е, че всички ведомости вече са подписани и на тях има хора, който са напуснали и няма как да се подпишат.  Ако оставя нещата така, какъв проблем би могъл да възникне за служителя или фирмата?
Благодаря предварително :)
Здравей,
трябва да подадеш декл. обр 6 с код корекция за вид плащане 8, ако сумата е в намаление. Ако е в увеличение подаваш редовна декл. обр 6 с вид плащане 8 и разликата в сумата.
Благодаря за отговора :)
По принцип имаме фирми, в който се уговарят за нетна сума и изчисляваме бруто на база тази сума.
Проблем ли е в основната заплата да има стотинки, например 1459,25 лв.? Благодаря предварително! :)
И декл. обр.1 и декл. обр. 6 ще минат. Софтуера на НАП няма контрола за редовни данни, а само за корегиращи. Миналата седмица подавах на фирма, също дошла от друго счетоводство при нас декл. обр. 1 и 6 за цялата 2015 г.
Код корекция с нулеви стойности и дата 30.09.2015 г. в първата колона. А във втората сумите на осигуровките и дата 15.10.2015 г.   :smile1:
Здравейте!
Имам следния случай-едно лице е назначено във фирма от 11.09.2009г. до 30.05.2014 г. От юни 2011г. фирмата не е подавала Декл.обр 1 и 6. Служителката иска да се запише на бюрото по труда - как да оформя тр.книжка? Управителката иска това да стане по следния начин- за периода от 01.06.2011-30.05.2014 г. да бъде в неплатен отпуск без право на стаж. Но според мен няма как да стане, защото всяка година и се полагат 30 дни непл. отпуск с право на стаж. Според вас въобще как стоят нещата със записване в бюрото по труда /за получаване на обезщетение за безработица/ и неподаван персонален регистър. Лицето е било назначено във друга фирма и по принцип си има 9 мес. осиг стаж от последните 15.
Благодаря предварително :)
Срокът за подаване е 30 април, а след този срок , ако се налага можем ли да правим корекции ? Или както в случая, да подаваме редовна декл.6 в увеличение на първоначално подадените данни?
Здравейте!

Открих, че съм подала грешна годишна 6-ца за самоосигуряващо се лице.  Пропуснала съм да добавя ЗО върху болничен и съм декларирала с 6 лв. по-малко. Някой имал ли е подобен случай? Чудя се, ако подам по електронен път редовна декларация само с тези здравни осигуровки, дали ще стане? А , ако оставя така нещата, какви биха били последиците ?

Благодаря ви предварително :)