След като тези дни ще бъдат различни, в тр договор какво трябва да се напише в графа работно време, платен годишен отпуск и основно месечно възнаграждение?
Тези дни фиксирани ли трябва да бъдат за целия период на договора?
-Назначение по чл. 114 от КТ – до 40 часа месечно, може ли да се използва за длъжност продавач-консултант с единствен тр.договор? Трябва ли да са упоменати в тр. договор дните и часовете на заетост или е достатъчен месечния график, за да се удостои присъствието на лицето? Необходим е човек за работа, но съобразено с неговото свободно време и необходимостта му във фирмата. Затова не може да се регламентира предварително и категорично заетостта му. Възможно ли е графикът за работа да е например -в сряда 5 ч., в петък 3 ч.,като това се променя за седмица? Как трябва да се начислява заплатата му, ако тя е МРЗ - 360 лв. И каква сума трябва да се пише в тр. договор? Как трябва да се запише в тр. договор полагащия се годишен отпуск на лицето? Благодаря Ви!
От вашите коментари и от новото Указание, доколкото разбрах, все пак трябва да се подаде коригираща годишна декларация, с попълнено съответно  Приложение 4 ,  код 6. Няма да се размине корекцията. :wink1:
Грешката е моя, извинете ме, протокол е и ви го цитирах в последния отговор
Протокол от общо събрание на едноличен собственик. Допълнителни вноски  поради необходимост от парични средства съгласно чл 134, ал 1 от ТЗ, без да се начисляват лихви за периода.
Да така е, и в договора е упоменато, че за този период не се дължат лихви.
В такъв случай може би не трябва да се попълва код 7?
Благодаря Ви
Да и аз го разбирам така, но коментари на други заинтересовани казват, че трябва да се пише в код 6, защото там е написано "други сделки, които попадат в код 6-допълнителни парични вноски, извършени по реда на чл 134 от ТЗ-с оглед на това, че те не могат да се определят като заем,доколкото става въпрос за възникване за едно задължение за физическото или юридическото лице в качеството му на съдружник, а не за свободно волеизявление, каквото е налице за заемодателя при договора за заем, те се посочват по код 6/а не по 4/-III, т4,4.2а.
В случая самоосигуряващ - юридическо лице, си захранва касата като физическо лице, т.е. свързано лице по чл 134 от ТЗ.
Тук е объркано и последно къде - по код 4 или код 6?
Благодаря
Да и аз го разбирам така, но коментари на други заинтересовани казват, че трябва да се пише в код 6, защото там е написано "други сделки, които попадат в код 6-допълнителни парични вноски, извършени по реда на чл 134 от ТЗ-с оглед на това
Заем е, не са вноски. А на код 7, кога се попълва, в случая трябва ли да се попълва?
Благодаря
От 10.3.2014 има издадено ново Указание за попълване на справки от приложения на годишна данъчна декларация по чл 92 от ЗКПО и чл 50 от ЗДДФЛ. Става въпрос за Приложение №4 и деклариране на сделки със свързани лица. Първо годишната декларация ми е подадена миналия месец. Предполагам, че трябва да подам нова - коригираща? При получен заем без лихва от свързани лица, удостоверен с протокол от общо събрание, мисля че трябва да се попълни на код 4 в приложението? Или  на код 6? А на код 7 пише- сума , с която се увеличава счетоводния финансов резултат. Къде трябва да се отрази сумата на заема в годишната декларация? В НАП ми отговориха, че трябва само да попълня Приложение №4, без да се променя годишната декларация. Но ако се се попълва код 7, тогава финансовия резултат се променя и годишната декларация? Какво трябва да се попълни и къде? Дано да съм описала разбираемо ситуацията. Благодаря Ви