Новорегистрирана фирма с дейност онлайн търговия ще сключва договор с Фейсбук -Ирландия за реклама.Трябва ли да се регистрира по чл.97а от ЗДДС.В какъв срок.

 Какви са санкциите?

Предварително Ви благодаря за отговорите!
 Новорегистрирана фирма с дейност онлайн търговия ще сключва договор с Фесбук -Ирландия за реклама.Трябва ли да се регистрира по чл.97а от ЗДДС.В какъв срок.

 Какви са санкциите?

Предварително Ви благодаря за отговорите!
 Благодаря Ви!
И още един въпрос - какви документи се представят пред НАП ,освен искане за прихващане или възстановяване?
   2011 и 2012 г самоосиг.се лице избира осиг.доход 550лв.На лицето не се изплаща възнаграждение за положен личен труд през 2009 и 2010 г ,които са базисни за определяне на месечен осиг.доход през 2011 и 2012г.При заверка на осиг.книжка НОИ не признава осиг.доход 550 лв с обосновка,че има надвнесени неправомерно осигуровки тъй като по ГДД по чл.50 няма посочен в табл.1 получен доход като самоос.се лице.  Защо при избран осигурителен доход  от 550 лв.  и внасяни осигуровки  върху него на самоосиг. се лице е признат осиг.доход 420 лв?
Как се тълкува"ИЗБРАН осиг.доход" ,след като на практика НОИ не го признава?
Има ли възможност за възстановяване на надвнесените суми и ако има какъв е редът ? Правят ли се корекции в декл.1 и декл.6  /подаваните данни са за осиг.доход 550лв/ ,при това давностния срок за корекции е 3 години?
   
Предварително Ви Благодаря за отговорите!