До края на януари 2013 работих в една фирма,после имах прекусване февруари и март,април започнах друга работа за няма и един месец и после до края на декември бях на борсата и получавах обезщетение от НОИ.Трябва да търся двете фирми да ми издадат бележки за януари и април така ли??
СЕга говорих с новата счетоводителка и тя ми казва ,че не може да ми я издаде тя ,защото съм на работа от 06.01.2014 на тази работа и те нямали нищо общо със старата година ?!?!?!?
Здравейте ,предварително се извинявам ,ако въпросът ми не е за тук. Моля за малко помощ :Този месец трябва да подам документи за детските ,но 8 месеца досега съм била на борсата.Кой трябва да ми издаде сега бележката за дохода през последната година като вече не съм на борсата ,а съм постъпила на ново място на работа?
и аз така знам ,защото от борсата ми казаха да си занеса книжката за оформяне на стажа при прекратяване..
 След като ми свърши обезщетението от НОИ и остана на борсата това води ли се за трудов стаж и сама ли трябва да плащам здравните си осигуровки?
Не получих решението от НОИ ,но там подадох документите на 15.05.2013 и по мои сметки 8 месеца са  до 15.01.Ще изляза в 45 дневен болничен преди термина някъде в самото начало на месец май.Кога да прекъсна борсата и да постъпя на работа така,че да не губя трудов стаж и осигуровки?

 Зравейте ,на 15.05 подадох документи в НОИ за изплащане на обезщетение за безработица.Дадоха ми 8 месеца и на 15.06 ми изплатиха първата сума.Сега съм бременна с термин 11.06.2014г. и искам веднага след изплащане на всичките ми обезщетения да бъда назначена във фирмата на мъжа ми ,за да мога след като родя да имам право на майчинство.От кога точно трябва да започва трудовия ми договор ,за да няма прекъсване?

Благодаря  :give_rose:
Благодаря  :flowers:
Тоест ,ако родя в началото на юни ,а запиша магистратура през октомври имам право на това обезщетение така ли ?
Това не отговаря на въпросът ми дали към датата на раждане трябва да съм записала магистратура или мога да го направя до навършване на 6 месеца на детето.Има изменение -документите за тази помощ могат да се подадат не до навършване на 1г ,а до 6 месеца :)
Здравейте.Имам въпрос относно обезщетението за раждане по време на редовно висше обучение.Терминът ми е 11.06.2014г.Искам да разбера ,към датата на раждане ли трябва да съм приета в редовно обучение(магистратура) или мога да се запиша и в шестте месеца от датата на раждане какъвто до колкото разбрах е и срокът за подаване на молба за получаване на обезщетението?
Благодаря Ви много за бързите отговори :)
А каква сума се взима за обезщетението за месеците ,в които не съм била на работа и тези ,в които съм била на борсата?И като ме назначи в неговата фирма дали да изляза в болнични или чак ,когато дойде време за 45 дневния?
Да и ще дължи за Вас здравна осигуровка в размер на 20.16 лв на месец .

ПО време на двете години майчинство нали?
Здравейте!
Бях на работа до началото на февруари тази година ,месец и половина бях без работа след което започнах работа за един месец ,напуснах и  се записах на борсата.Ще съм на борсата до януари 2014г.Тези дни разбрах ,че съм бременна.Имам общ трудов стаж 9г.Въпросът ми е ,ако мъжът ми ме назначи на работав неговата фирма след като ми свърши борсата през януари ще имам ли право на майчинсто.
Предварително благодаря.