Здравейте, имам следния казус - в момента съм във втората година по майчинство, която ще ми изтече м.април 2016 и съм бременна с термин началото на януари, т.е. при мен ще има застъпване при отглеждането на децата. Вече 3 месеца взимам 340 лв и от финансова гледна точка не знам дали ще е по-добре, ако започна да си взимам болнични за рискова бременност до началото на 45-е дни преди термин. Бихте ли могли да ми помогнете.
Водя се на граждански договор. А по въпроса със СОЛ, май съм в грешка - понеже съм се регистрирала в Агенцията по вписванията като физическо лице, за да ми издадат БУЛСТАТ, си помислих, че вече се водя СОЛ. Моля да ме извините за грешката.
А сега при попълването на данъчната декларация, предполагам, че трябва да попълня Доходи от възнаграждения по извънтрудови правоотношения от Приложение 3?
Шефът ми от фирмата, към която съм кредитен консултант, ми каза, че щом съм пенсионер нямало нужда да внасям здравни осигуровки. Явно е трябвало...
Благодаря за бързите отговори! Доколкото разбирам само трябва да приложа копие на  решението на ТЕЛК за инвалидност.
Тъй като съм пенсионер ми казаха, че няма нужда да внасям допълнително здравни осигуровки и затова ще се наложи само данък да се внесе!
Здравейте, имам следния казус - аз съм пенсионер с решение от ТЕЛК с 60% инвалидност. Миналата 2013-а година до м.май бях учителка, а от м.септември съм самоосигуряващо се лице. Бихте ли ми казали при попълването на годишната декларация трябва ли да включа и дохода си като учител, тъй като тогава не съм била СОЛ. А също така предполагам, че трябва да си взема и и служебна бележка от НОИ за изплатената сума на пенсията си за 2013?