Лечение на счупване на ребро
Лечението на неусложненото счупване на ребрата включва премахване на силната болка и осигуряване на нормално дишане, което се постига с аналгетици, локално обезболяване или интеркостална нервна блокада. Неусложнените счупвания на ребрата зарастват за около 20 дни без никакви последствия.

Все пак са минали 21 дни от случката.
Нямам идея дали изобщо може да се издава по този начин болничен за това питам.
Здравейте. Искам да попитам,дали може да се дава болнични за гледане на родител, ако той може да се справя сам. Казусът е следния. Родителят пада и си счупва ребро на 30 декември. Крие, че е в болница и казва след почти 20 дни, че е със счупено ребро. Има ли право дъщерята да вземе болничен 10 дни от 20 януари до 30 януари?
Всъщност целта е била понеже фирмата работи и трябва да се внасят някакви осигуровки, а собственика в момента е на помощи-този управител да внася някакви осигуровки. Въпросът ми е длъжен ли е собственика да внася осигуровки щом фирмата има дейност и освен управител няма други служители?
Според това, което сте написали всеки може да мами  и да взима обезщетение все едно, че не работи и в същото време да получава пари от фирмата си.. Благодаря! Разбрах!
Да. Собственика е безработен, взима помощи като безработен. Сам си движи нещата. Не се осигурява, защото ще му спрат обезщетението за безработен, а управителя е назначен, за да взима собственика обезщетението.
Това искам да кажа. Работи и има фактури-приходи, разходи... Има си дейност. Аз си мисля, че щом собственика на фирмата има приходи от дейността на фирмата е длъжен да внася осигуровки, защото фирмата му работи. Тя все пак е негова собственост, а както разбрах от вашия форум управителя може да е назначен и като такъв да няма възнаграждние и щом не получава такова не е длъжен да внася осигуровки.
Няма съдружник-ЕООД е, а не ООД. Няма наети лица. Собственикът :blink: е безработен и има еднолична фирма, която работи. Да разбирам ли, че по този начин всеки може да има фирма и да се води безработен/да взима обезщетение за безработен/??
Собственика работи в ЕООД-то, защото  няма как да не работи там. То просто е негово. Назначил е друг управител уж, за да избгне внасяне на осигуровки. Собственика не работи никъде другаде и е хем безработен, хем има работеща фирма. Очаквам и други мнения...
Въпросът ми е следния. Възможно ли е собственик на ЕООД да не внася осигуровки, ако фирмата е действаща и осигуровките да се внасят на името на назначен друг чомек за управител?