много благодаря! домързя ме да си я съставя сама  :blush:
Здравейте,
 длаи някой има бланка за определяне на МОЛ?
здравейте, не мога да открия какви са задълженията при вливащото се дружество, ако е регистрирано по ДДС - подава ли ДДС декларация за последния си данчъен период или това прави приемащото дружество.
Здравейте,

бих искала да отворя темата за новия IFRS 16, за да обсъдим начина му на приложение и трудностите, с които ще се сблъскаме. Въпрек, че влиза в сила от 2019 година, можем от сега да започнем да събираме информация и да си помогнем.
трябва да се елиминират и на двете места
Здравейте,
имам нужда от помощ - необходима ми е бланка от 2002 и 2003 година за годишна данъчна декларация на ЮЛ. Някой дали пази?
ще съм много благодарна!
Весели празници на всички!
ооо, много благодаря!
след като дори писах на мейла на НАП, най-накрая получих сертификатите
само с 1 седмица закъснение
миналата година 2 пъти пращах искане - първите сертификати пуснати в началото на януари ги получих през октомври
вторите, искането изпратено в началото на февруари ги получих за 1 седмица
а фактурата има ли начислено местно ДДС или някакъв текст, който да казва защо не е/е начислено?
Бракът на ДМА се коригира чрез балансовите стойности по САП и ДАП и съответно не се коригира още веднъж
Здравейте, дали можете да ми помогнете с телефон за връзка с Дирекция СИДДО - от началото на седмицата се опитвам да се свържа, за да получа информация за подадено искане за издаване на удостоверение за местно лице и или не ми вдигат или ми затварят или ме прехвърлят към друг телефон, на който отново не ми вдигат  :blink:
Контрагентите ме притискат със срок до 31.01 а аз още не зная до къде са ми удостоверенията   :question:
С непризнатото ДДС ще увеличите год. финансов резултат при всички положения чл.26 т. 4, 5 или 10 (в зависимост какво пише в дан.акт)
От чисто практически аспект - по-добре е да се отчете като разход. По принцип в данъчния аморт. план не може да се правят промени, а ако увеличите стойността само в счетоводния ще се получи разлика, от там отсрочен данък.
само не казвайте на данъчните, че са раздадени на работници/служители, а че целта е да бъдат раздадени на клиенти... ;-)
аз съм "за" регистър на съставителите на отчети
въпрос, който възниква и при мен - работя в голяма фирма, където си има ТРЗ и съм позабравила данъци и осигуровки при персонала, та ако трябва да държа изпит - незнам
одиторката, която заверява отчета пък въобще не се интересува от ведомости за заплати и казва, че никога не е разбирала от осигуравки и т.н.
друг пример - моя позната изкара изпитите за ДЕС, но т.к. никога не е работила като счетоводител, също е моного боса по данъчно-осигурително право
следователно - кой им дава морално право (за друго не говоря) на ИДЕС да предлагат такива неща??
не, такава възможност вече не съществува - да се приспада;
трябва да изпратите Искане за възстановяване на недържимо внесени суми, като приложите документи, прим. копия от платежни и т.н
рискът е възлагане на дан. ревизия.
успех
ДДС се начислява по общия ред, при положение че имотът се намира в Бг.
Благодаря! И аз го намерих в сайта на НОИ обяснено, и като допълнение, че не трябва в последните 3 години да си ползвал борса, иначе отново попадаш в минимума 4 месеца по 7.20 на ден..
здравейте, имам въпрос за право на пълно обезщетение от борсата (за 9 месеца) - ако лицето е съкратено по чл.328 ал.1 т.3 - поради намаляване обема на работа - ще му се изплаща ли обезщетение за 9 месеца?
Благодаря! и аз стигнах до това заключение и следователно трябва да начисля...
Здравейте,
как мислите - ако получаваме транспортна услуга от Франция, свързана с пренасяне на багаж, попадаме ли в чл.30 - облагаема доставка с нулева ставка?