Освен това бюджетните предприятия нямат задължение да подават Д6.
НАП трябва да е била уведомена за това с Д1 за месец юли, а лицето, ако подава ГДД-сл. бележка за доходи от труд. правоотношения, включва в сумата на дължимия и аванс. удържан данък и този в/у обезщ-то.
Интересно ми е какво става, ако работника не декларира сугласие за удръжката? Или декларира несъгласие?

По-добре горната декларация да спре до "децата ми .... на възраст до 18 г. са на моя издръжка".

И аз мисля, че е по-добре да спре до там. С или без съгласие за удръжка на въпросното лице, запорът е наложен. Имали сме два такива случая- запорно съобщение от ЧСИ и приложено изпълнително дело-писала съм писмо към ЧСИ, че лицето е назначено на трудов договор при нас, има/няма предявени претенции от други лица и има/няма запор в/у трудовото му възнаграждение по други изпълнителни листове, уведомила съм го и до кое число на месеца обикновено се превеждат заплатите. И задължително, ако лицето напусне преди да съм начислила удръжки до пълния размер на запора-отново писмо до ЧСИ за това обстоятелство. :)
 :smile1: Като всяка работа. Но и това ще мине.
 :no: По пътя на йерархията аз се отчитам и имам право да разговарям само с второстепенния разпоредител, но за сега и той не взима отношение.
bobo, в касовия отчет подавам инфо единствено за осигуровките-лични и работодател и данък ДДФЛ-чистата сума показвам едва когато одобрят платежните в СЕБРА. Ако одобрят чистата сума на изпълнителите във февруари, ще я покажа в касовия отчет към 02/2016 г - но само нея.
Да Ви кажа и на мен не ми е съвсем ясно-ако подавам информация за поетите осигуровки и данъци с касов отчет, то тя е обща, до сега съм мислила, че чак след подаването на Д1-която е поименна се вижда как точно се разпределят тези суми. Питах по телефона и в НАП-не получих задоволителен отговор.
Благодаря Ви, всяко мнение е полезно  :smile1:
Привет!
До сега не съм взимала участие във форума, но определено ми е бил полезен.
Работя в бюджетно предприятие-третостепенен разпоредител с бюджетен кредит. Като такова прилагаме схемата на централизирано разплащане за социално осигурителните плащания и данък върху ДДФЛ. Имаме сключени няколко граждански договора през 2015-та година, като всеки изпълнител по тях има план-график с дейностите, които да извърши през съответните месеци. Дейностите са изпълнени, съставени са констативни протоколи, въз основа на тях съм начислила възнагражденията за този труд, заедно с дължимите осигуровки и данъци (за четвърто тримесечие лицата декларират, че желаят дължимият данък да се удържи от платеца на дохода). Чистите суми обаче към края на годината не са изплатени-бяха наредени по СЕБРА, но не бяха одобрени. Към касовия отчет съм подала информация за осигуровките и данъците-което предполага, че първостепенният ни разпоредител е уведомен за това. Сметки за изплатени суми не съм издавала.
1. В ГДД за 2015-та година лицата следва ли да подават информация за този граждански договор при положение, че не са получили реално доход, но има подадена информация с касовия отчет за дължимите осигуровки и данъци.
2. Ако трябва да им издам служебна бележка, която да приложат към ГДД, не съм ли допуснала грешка като не съм подала Д1 в НАП?
3. Идва дума и за декларацията по чл. 73 от ЗДДФЛ, която пак е за изплатен доход?
Дано не Ви отегчавам, но наистина не мога да преценя дали вече не съм допуснала грешка  :blush:
Благодаря Ви.