Здравейте, ако след прекратяването на трудовия договор по основното трудово правоотношение, лицето продължи да работи во втория си трудов договор, то тогава вторият трудов договор ще се третира вече като първи. Следва ли в този случай при прекратяване на трудовия договор (втория, който вече е станал първи) на лицето да му се изплатят 6 заплати при пенсиониране)?
Здравейте, в дружеството работи служител, който е назначен на втори (допълнителен) договор като програмист софтуерни приложения. Лицето работи по основен договор на друго място. Лицето е придобило право на пенсия за осигурителен стаж и възраст но независимо от това, лицето продължава да работи по основен и допълнителен трудов договор. Въпросът е кога на лицето следва да се изплатят 6 брутни заплати обезщетение за пенсиониране по втория (допълнителен) трудов договор?
Здравейте, задачата, която имате за курсова работа е подобна на тази, която решавахте по време на упражнения. Решението задачата е ясно и мъглата ще се разсее за тези, които са ходили на лекции и семинарни занятия по Счетоводство.