Вписва се номера на първата книжка, с уточнение след него "продължение" и не се описва в дневника за издаване на трудови книжки, защото той се отнася за издадените за първи път.
Ръководител участък транспорт код по НКПД 21447007
До brit_86:
Осигурителният стаж от 2-те години на 4ч. са 12мес. Прибавен и предходния ви период на 8ч. - ще са ви достатъчни да получавате обезщетения за бременност и раждане.
Аз също имам подобен случай-лицето навършва необходимата възраст на 31.01.2015 и не желае да се прекратява трудовия му договор. Изчетох новите правила за този вариант от 01.01.2015. Считам, че трябва да издам УП-2 с последен ден в осигуряване 31.01.2015 и едно УП-3 за стажа до този момент. Но няма да има право на обезщетени по чл.222, ал.3 КТ, защото няма прекратен договор.
До ХХХХХ:
Усещам лека ирония към тълкованието ми!
Майката в случая има 2 варианта:
Вариант 1. Връща се на работа по основния си договор и получава РЗ и 1/2 майчинство.
Вариант 2. Получава си майчинството по основния договор и си сключва втори договор при друг работодател.
С гаранция мога да Ви кажа, че можете да сключите втори трудов договор при друг работодател и да получавате обезщетение/майчинство/ от НОИ. Но за варианта втори договор при същия работодател не знам дали имате същите права, защото връщайки се на работа по основния договор имате право на 1/2 майчинство като работеща майка, съгл. чл.54 от КСО.   
Смятам, че в посочения от Вас §4 и §7 от НПОС касаят частен случай - пенсионирани кооператори с доказана инвалидност. Освен ако лицето, за което пишете не попада там. В такъв случай нещата се променят.
Здравейте! Според мен лицето няма да има право на ранно пенсиониране и ще се аргументирам защо. Видно е, че има трудов стаж от всички категории, но не може да се възползва от пенсиниране по категории, защото не отговаря на условието за минимален изскуем стаж /за І к-я -10г., за ІІ к-я - 15г./, но възрастта е налице. Обаче са задължителни и двете условия, а и сборът от възраст и общ стаж да е 100/за мъжете/ и 94/за жените/. По отношение на ІІІ к-я не отговаря на изискването за възраст, която в момента за мъже е 63г.8м, а за жените е 60г.8м. Общият стаж е налице, след приравняване на І и ІІ к-я и сборуван с наличния от ІІІ к-я. Тук не е налице изискуемата възраст.
Днес бях в подобна ситуация. Трябва да се подаде Д1 за същия месец 12.2012г., защото е пропусната. Първо пробвах с ел.подпис и декларацията не беше приета. Подаденият запис беше редовен/не корегиращ/ и бе отхвърлен от НАП с обяснението в протокола, че не е приета, защото се подава след срока определен в Наредба Н-8/2005г. Фирмата имата направени предписания от НОИ за подаване на Д1 за този месец, така че остава вариантът да се подаде лично в НАП и се надявам да няма съставяне на акт за закъснението.
УП-2 - в два екземпляра/единият може да е изготвен под индиго/,единият се връща до работодателя. Ако се издава и УП - 3 - то той е в един екземпляр. Всичко това е проверено многократно в практиката!