Здравейте,

Получени са фактури за реклама от Google и Facebook във фирма, регистрирана по ЗДДС, които обаче са от предходни месеци (февруари,март,април, май и юни 2016г.) и съответно е пропуснато в предходните месеци да бъдат осчетоводени и да им се издадат протоколи по чл.117 от ЗДДС, когато е трябвало. Някакви съвети как е най-правилно да се процедира в момента? Благодаря предварително
Здравейте,

Искам да Ви попитам получавали ли сте фактура за траурен венец, платена в брой и по какъв начин сте я отразили в счетоводството, като социални или представителни разходи например?

Благодаря предварително!
Да 12 месеца назад е, в декларацията пише,че при промяна на обстолятелствата трябва да се уведомят съответните органи, но понеже не засяга тези месеци, предполагам не се уведомяват, но исках да бъда сигурна.
Здравейте,

Служителка във фирмата получава детски надбавки, но от началото на м.06 е назначена на 2600 лв работна заплата. Въпросът ми е каква декларация трябва да подаде, заради това,че получава вече по-висок доход?
Здравейте,

Имам пред себе си следният казус.. Лице,което е на трудов договор във фирма "Х" и се осигурява в нея на максимума 2600лв. е собственик на друга фирма"У". Въпросът ми е задължително ли е да му се съставя договор за управление и контрол и трябва ли изобщо да го добавям в ТРЗ софтуера и ведомостта? Извинете предварително, ако въпросът ми е глупав, но ми е доста непозната материя. Благодаря предварително!
Благодаря много за бързият отговор!Хубав ден :)
Опитах се да разбера, но никой не може да ми даде таква информация, нито служителят, нито ръководството.
Здравейте,

Въпросът ми е свързан с уволнението на служител, който е назначен през 2012-та г. и напуска, но не е използвал нито един ден от платеният отпуск за 2013,2014 и 2015.Следователно всички неизползвани дни ли  се включват в обезщетението?
Благодаря предварително!