Моля за съвет! След издаден болничен лист от ЛКК от университетска болница с болничен и домашен режим на лечение до 10.03.17г., от 11.03.17. имам болничен лист, еднолично издаден от друг лекар за 10 дни. Правомерно ли е  анулиран вторият ми болничен лист, с мотива че няма прекъсване между двата болнични листа на основание на чл. 13 ал. 1 от НЕР? Не трябва ли да ми се признае втория болничен лист поне частично за опеределено време?

Моля Ви за съвети , информация по подобен казус?
Предварително благодаря!
Страхотни сте! Благодаря за акуратните отговори и корекцията на твърденията ми... вече наистина имам яснота... :good: :good: :smile1:
В случая тя има право на обезщетение, но не иска да го ползва.
n_alex76,  кой член или алинея е това, нещо не мога да го намеря.... това е от кодекса на труда?, т.е.  :wink1:моята точка 2 е вярна?
Да обобщим: 1) до 6 тия месец майката ако се не се върне на работа- получава обезщетение по майчинството си, после може да го прехвърли на бащата.
                          2) връща се преди 6 тия месец на работа, губи майчинството, защото получава трудовото си възнаграждение и НЕ МОЖЕ да го прехвърли на бащата след 6 тия месец, тъй като вече е работеща и го е прекъснала.
Дали правилно Ви разбрах, т.е. верни ли са двете твърдения?
Отново благодаря за всичко!
Отново благодаряяяя... :good: :good: :good:
Точните думи на ТРЗ на фирмата ми бяха:" щом сте се върнала на работа, НЕ МИСЛЯ, че можете да продължите да работите и едновременно да дадете майчинството си на бащата след 6 тия месец"... затова реших да се съветвам с Вас, мерси и за предложенията...
Благодаря на всички за отговорите :good:... притеснена съм финансово, със 640 лв. заплата и заем( както повечето българи)... затова започвам работа...бащата има малко по-добра заплата затова искам да го прехвърля на 6 тия месец на него, въпросът ми отново е дали няма да загубя това право, ако вече съм започнала работа на трудовия си договор. Търсих да прочета нещо повече в Кодекса на труда, но нищо не открих по този казус... Благодаря отново за отговорите!
Здравейте,
искам да се върна на работа след изтичане на 42 дневния ми болничен след раждане. Работя на трудов договор и разбрах, че губя обезщетението по майчинството. Мога ли да прехвърля майчинството на бащата след 6 тия месец и да продължа да работя или губя това право, тъй като вече съм го прекъснала. Необходимо ли е при връщане на работа след 42 ден да представям някакви документи пред НОИ, за прекъсване на майчинство.
Моля помогнете с отговор!