Привет,
Искам да попитам при съкращаване на щата на единствена длъжност, какви обезщетения се дължат на работника от работодателя? Другият ми въпрос е: след регистрация в Бюрото по труда, какво обезщетение за безработица би получавал работника и за какъв период?
Благодаря.
Здравейте,

Фондацията, която моя шеф учреди преди година, все още няма кой да й води счетоводството. През тази една година не е извършавала никаква дейност, така че не мисля, че ако има някакви санкции, те ще са сериозни. Няма служители, а доскоро нямаше и разплащателна сметка, само набирателна. В момента, обаче шефът ми е решил да я активизира и на нас ни трябва счетоводител, който да се занимае с това. Аз нямам нито познанията, нито желанието да се занимавам и с това, и ще съм ви много благодарна, ако все пак ми препоръчате ваши колеги/фирми, или просто ми дадете отправна точка, понеже си признавам, че когато нещата опрат до счетоводство и данъци, не съм наясно.

Предварително благодаря на отзовалите се и успешна седмица на всички. :)
1. Има осигуровки и данък.
2. Фирмата, която е наело лицето по ГД. Сроковете зависят от изплащането на хонорара.
3. Да
4. Няма никакви санкции. Лицето може да си работи на ТД и да си има няколко ГД.

Благодаря! :)
Здравейте,

Имам следния казус пред себе си: при сключен трудов договор с един работодател и сключен граждански договор за извършване на определена работа, без страните по двата договора да съвпадат:
 
1. С какви данъци се облага правоотношението по гражданския договор?
2. Кой ги плаща? И в какъв срок?
3. Подава ли се годишна данъчна декларация?
4. Води ли гр. договор до санкции за работника от работодателя му по трудовото правоотношение и ако да - какви?

​Ще съм много благодарна, ако някой се отзове с отговори на въпросите по - горе.​