Този календар го знам. Имах предвид нещо официално от държавна институция дали има публикувано конкретно за този случай.
Този календар го знам. Имах предвид нещо официално от държавна институция дали има публикувано конкретно за този случай.
Здравейте,
Тази година около Възкресение  почивните дни са от 30 април до 3 май включително. Понеделникът след Великден (3 май) също спада към празничните дни, а тъй като Денят на труда (1 май) се пада през уикенда за него ще се почива ли на 4 май? Изобщо има ли някаква допълнитела официална информация по въпроса?
Здравейте,
Служител назначен по чл.111 от КТ - втори трудов договор на 4 часа. Има право на пълния размер платен годишен отпуск или?
Благодаря предварително и спорен ден на всички!
Здравейте и благодаря на всички за дискусията!
Сега да поясня малко по-подробно: Служителят от м. април 2017 до 05.10.2017 е в болнични - общо 180 дни. После си пусна неплатен отпуск докато се яви на ТЕЛК - има определена дата за ТЕЛК на 31.10. - оттам,  са му казали, че може би ще има още два месеца болнични и той желае да си пусне заявлението за освобождаване и пенсиониране веднага след последния ден болничен. Не му достигат около 12 месеца стаж.
Дано да съм го обяснила разбираемо, че в момента съм притисната с времето за други задачки.
Още веднъж благодаря и спорна работа!
Здравейте,
Служител не му достигат 12 месеца стаж за пенсиониране. Възрастта я има. Желае да си закупи стаж и иска да си пусне заявление за освобождаване поради пенсиониране. Въпросът ми е, имаме ли основание да го освободим така и има ли право на заплатите които се полагат при пенсиониране?
Благодаря!
Здравейте,
Лице назначено по чл.110, или 111 от КТ на 4-часов работен ден - на целият размер платен годишен отпуск ли има право, и ако да, това означава ли, че един път ще ползва при основния си работодател пълния размер и втори път отново пълен размер по втория ТД?
Благодаря на отзовалите се!
Датите са условно сложени. Въпросът ми касае датата на валидност на договора - грешно ли е ако е написано -  до 24.07.2018 г. или трябва да е - до 23.07.2018 г.
Здравейте,
Срочен договор за една година. Лицето постъпва на 24.07.2017 г. и в договора е записано - считано от 24.07.2017 г. - грешно ли е ако в тр.договор е написано - срочен за срок от една година - до 24.07.2018 г., или трябва да е до 23.07.2018 г.?
Здравейте,
Служител постъпва на работа на 11.07., иска да ползва платен годишен отпуск от 17.07. - 10 дни.
Има необходимия трудов стаж, но редно ли е само след една седмица на работа  да му се дадат тези 10 дни? Има право на тях, но все пак......
Желая спорна работа и благодаря на всички отзовали се!
Благодаря delphine  :bow:
А когато подавате уведомленията заради ЕКАТТЕ на заварените договори пишете ли заплатите. Аз попълних всичко без тях и ги пуснах така. Приеха ми ги, но сега ме гложди да не съм окаляла пейзажа.....
Здравейте,
Служител назначен по чл.68 ал.1 т.1 със срок на договора - до 30.08.2017 г. Сега директора иска да направи договора му за неопределено време, считано от 20.06.2017 г.. Пуснахме допълнително споразумение, въпросът ми е - трябва ли да подавам Уведомление по чл.62? Рових къде ли не и навсякъде различни отговори - едни казват, че няма нужда, други, че трябва и в края на краищата не мога да се ориентирам.
Благодаря предварително!
То и аз не намерих изискване, но номерата които слагате на договорите от къде ги вземате?
Здравейте,
Искам да попитам, водите ли дневник за регистриране на гражданските договори и ако - да, как точно ви е оформен, има ли някакви изисквания които трябва да се спазят?
Благодаря предварително на всички отзовали се и спорна работа!
Здравейте,
При подаване на Уведомленията за заварените трудови договори, трябва ли да се вписват - НКДП, КИД, заплатата и т.н. или е достатъчно само ЕГН и имената, плюс разбира се ЕКАТТЕ-то?
Здравейте!
Пенсионер на граждански договор - 550 лв., след като се смъкнат 25% се получават -412 лв. Нищо не му удържаме (освен авансовия данък). Сега той иска да му се удържат вноски за пенсия, за да можел да си увеличи пенсията. Имаме ли право, какво и как да му удържаме?
Желая на всички спорен ден и благодаря!
Благодаря ви bobo и XXXXX   :give_rose:! Двата месеца обаче, мисля, че трябва да са календарни, не работни дни, нали?
Здравейте,
Учител  си пуска заявление за неплатен отпуск – 4 месеца  и започва работа по втори трудов договор в друго училище. Първите 30 работни дни се зачитат за тр.стаж. След това иска другите неплатени да са по чл.171 ал.1 т.3от КТ – за дипломна работа и държавен изпит. Няма дадено съгласие от работодателя да учи. Съгласно чл.171 ал.1 т.3 от КТ неплатен отпуск му се полага в размер на 4 месеца, но след като липсва съгласие от работодателя, отпускът би трябвало да е 2 месеца. Въпросът ми е – 2 месеца – календарни ли се броят и след като работи на втори трудов договор в друго училище /на 4-часов раб.ден/, а там няма да е в отпуск за подготовка за държавен изпит, изобщо полага ли му се такъв вид отпуск?
Благодаря предварително!
Да, за издаване на нова трудова книжкаа е ясно. Става дума за Дневник за движение на трудовите книжки в който се описват всички трудови книжки и ако се съхраняват в  работника той я представя само при постъпване после си я взема и се подписва, че си я е получил, при промяна си я носи пак - пак се вписва пак си я взема и т.н. Та, въпросът ми е в този дневник има графа - № на трудовата книжка - там кой номер трябва да се запише - номера с който е издадена или серията и номера които имат новите трудови книжки (старите нямат такива номера) този номер се намира долу на трудовата книжка и е в червено.
Здравейте,
Имаме дневник за движение на трудовите книжки. Въпросът ми е следният: В графата - № на тр.книжка - кой номер се записва - номера с който е издадена, или серията и номера долу които имат новите трудови книжки?
Желая спорен ден на всички и благодаря предварително!