Друго, което ми казаха! Мога да подам отново молба за съкращаване на щата отново след 3 дни
Главата ми не го побира, как може да няма  начин да се уволни недисциплиниран работник, който ми размахва ТЕЛК?
Защото, той, си е тръгвал демонстративно пред клиенти, закъснява пред клиенти. Не го спират никакви писмени обяснения за закъсненията и  безпричинните отсъствия
Разбрах сега! Благодаря Ви!
Законът изцяло защитава ТЕЛК служителите и такива. като моя се възползват от него.

Тоест, ако аз пусна този служител в престой за 15 дни ще мога да го уволня, така ли? Без да подналежи на защита по 333?
Днес взех решението на ИТ по мое искане по 333, ал 1, т 2 , в което се казва, че на базата на приложените от мен документи "НЕ ДАВАМ предварително разрешение за уволнението на лицето".  При връчването ми беше споменато да обърна внимание на чл.328, т 4 или спиране на  работата за повече от 15 дни ( ПРЕСТОЙ ).
Интерсува ме, дали може само съответния служител може да бъде в престой, защото аз закривам неговта длъжност ) или трябва, цялото предприятие/фирма да е в престой, за да закрия неговата длъжност?
Благодаря!
Служителят е близък на мои близки и го взех по тяхна препоръка.На доверие .Тук е моя грешката, че не обърнах внимание на всичко,което е написано в медицинското. А колкото до съчинените болнични, ясно е, че не  мога да докажа , че са такива. Ако съм знчел , че ще стигна до тази ситуация,много неща щях да направя.
Сега, търся съвет как да се справя със ситуацията
Телковото решение е с дата преди назначението.Но от ИТ ми казаха, че той не е длъжен да го предостави при кандидастване.
Здравейте!
Назначих човек,който представи решението  за ТЕЛК едва, след като изтече пробният му период. Но и се оказа, че лицето е некоректен работник.Закъснява редовно за работа, пуска си фалшиви болнични, конфликтна личност. Реших да го уволня, чрез съкрашаване на щата ( член 328), но от ИТ ми отказаха, защото той е защитен по член 333.
Какво да направя?