Здравейте!
Предварително се извинявам, ако въпроса ми не е за тази тема. В предприятието в което работя, бях назначена на ТД на основание чл.68, ал.1,т.3 (до завръщане на титуляра), когато обаче колегата се завърна работодателите решиха да ме оставят на работа, но ми издадоха Допълнително споразумение.  Въпроса ми е имам ли право да изляза в отпуск поради бременност и раждане до 410 дни и след това в платен отпуск за отглеждане на дете до 2 години, при условие че съм с допълнително споразумение?
Да споделя, че от 10 години работя и редовно ми се внасят всички необходими осигуровки, нямам прекъсване на стажа си. Допълнителното споразумение което сключиха с мен е с дата до 02.юни 2019г. Ще съм много благодарна, ако сте били  в моята позиция и споделите от личен опит!
Здравейте! В предприятието където работя ме назначиха на договор по заместване до завръщане на титуляра на основание чл. 68, ал.1, т.3., във връзка с чл.70 ал.1 и ал.2 от КТ. Преди месец титуляра се завърна на работа, но го назначиха  на друга длъжност, а моя договор не беше подновен, продължих да работя по същия договор на заместническо място със същото заплащане. Работодателите ми казаха, че ще ми връчат нов договор за заместване, но на друг служител от предприятието. Предполагам, че е задължително договора да бъде подновен веднага, но към настоящият момент не ми е връчен какъвто и да било договор. Това за мен е грубо нарушение на правата ми. Можете ли да ми разясните в тази ситуация, имам ли право да бъда назначена на постоянен договор или работодателя има право отново да сключи с мен нов ТД на основание чл. 68, ал.1, т.3. по заместване на друг титуляр?