Благодаря Ви! Хубав и успешен ден!
Здравейте, исках да Ви помоля за помощ и насоки, във връзка с предоставяне на допълнителни парични средства на наш колега по време на лечението. Лицето е в болничен от средата на м.11.2022 г. и за съжаление е с онкологично заболяване. Работодателят ни е склонен да му изплати сума, за да го подпомогне в този труден момент, но аз не знам как да  оформим документално това. Нямаме във вътрешни правила и правилник точка за подпомогане на служител за лечение. Мислех да бъде като допълнителна сума за сметка на социалните разходи и да се обложи с данъци и осигуровки, но според счетоводителката щяло да е съмнително да няма нито един отработен ден и да му се превеждат пари. Ако го направя с корекция в минал месец, в който има отработени дни ще се наложат корекции на декл. 1, 6 и справката по чл.76. Ако се оформи, като дарение с договор за дарение не знам дали е възможно? Моля, за Вашите съвети! :smile1:
Здравейте,
моля, за съвети и помощ! След 2 годишни дела и обжалвания, съда възстанови на работа незаконно уволнен служител. Заличаване в НАП, ново прекратяване, нови заповеди са направени, но ми остана Д1 и Д6 за периода от 2 години да подам. Знам, че има код за декларация 1, с които се подават, но дохода върху който да изчисля и внеса осигуровките последното получено брутно възнаграждение преди прекратяването ли е или разлика между него и осигурителния доход на другото работно място? Както и всички осигуровки за наша сметка ли са- ф. Пенсии и ТЗПБ?
Благодаря на всички предварително!
Здравейте, този един месец зачита ли се за трудов стаж по специалността?
Благодаря! Успешна година на всички!
Много ще съм благодарна, ако някой се включи с отговор, ако през четвъртото тримесечие е изплатен доход по граждански договор, но данък не е удържан,възниква ли задъжение за подаване на декларация по чл.55 от ЗДДФЛ?