Благодаря ви!
Здравейте. Втората година майчинство ми изтече. Работодателя ми отказа ползване на неплатен отпуск. Подписах по взаймно съгласие. Сега се водя в друга фирма която ще може да ме съкрати и да отива на бюрото по труда за да ползвам обезщетение. Разбрах ,че взимат последните 24 месеца . Искам да попитам дохода от 380 лв ли взимат   по време на майчинството или това което е по договор? Благодаря.
За дъщеря ми статуса беше заплетен и сложен. Минало заминало. Благодаря ви много.
Благодаря. Извинявайте . Не съм ви разбрала относно точка 5. Вече ми е ясно. А  какъв е реда за ползването на болничния при друг работодател? Извинявайте ,че питам но нищо не ми е ясно. С каката не взимах нито майчинство,детски,болнични  и т.н..затова сега искам да се информирам спрямо второто ми дете.
А  има ли значение по кой член да ме освобят  по време на изпитателния срок ? Четах,че има промяна в обещетенията и трябва да си съкратен за да имаш право на обезщетение?
Благодаря за изчерпателния отговор. Да той ме предупреди,че няма да се занимава с ИТ.
Здравейте. Моето майчинство (2ра година) изтича на 16.03.2019. Шефа не ми позвява платен или неплатен болничен за отглеждане на детето до 3г. Иска да ме освободи по взаимно съгласие. Ако приема какво следва след това? Запазвам ли някакво право от социалните или бюрото по труда за отглеждане до 3 г или всичко се губи. Разбрах ,че и неможе да ме съкрати  за по голямо обезщетение тъй като няма право.