Имам следния казос поръчвам стока от AliExpress някой от стоките са над 30,00 лева но не отиват на митница . Имам фирма с която ги препродавам , но не съм платил ддс това проблем ли е за осчеводяване и може ли да имам проблени с това .
Добре той ще сътрудник с някакъв дял , и управител самоусигуряващо лице,  аз само съдружник без да съм управител и без да извършвам трудова дейност в фирмата . Тогава усигоровките за месец са само 40 лева.
Нека приемем така правя ЕООД аз съм собственик :
1. собственикът на фирмата не е управител;
2. собственикът на фирмата не извършва трудова дейност във фирмата.
Назначавам пенсионер за управител самоосигуряващо се лице и  избира да внася само здравни осигуровки, което означава около 40 лв на месец. В това положение би трябвало за осигаровки като разход да са 40 лева на месец . Правилно ли разсъждавам или не
Стигнах до извода че трябва фирма. Фирма на пенсионер (нямам пари за осигуровки) , пенсионера ще е управител и сътрудник които ще се  самоусигорява (няма да взима заплата ) колко ще са осигуровките на месец : ако фирмата е ЕТ -? , ако фирмата е  ЕООД - ?
Благодаря за отговора много полезна информация напълно достатъчна .  :good:
Да разбирам така 15% + 19.8 % =34.8% от 10000 на края на годината трябва да  внеса 3480 лв на държавата ( нямам фактури , нямам фирма ) .
Да разбирам така 15% + 19.8 % =34.8% от 10000 на края на годината трябва да  внеса 3480 лв на държавата ( нямам фактури , нямам фирма ) .
Имам следния казус. Препродавам неща чрез интернет платформи olx, Facebook и тн... За тази година(2020) оборот от примерно 10000лв . Освен данък 15% печалба - 1500 лв  , дължа ли осигоровки за тези пари , като се има предвид, че и работя и ме осигоряват на 1000лева бруто . Ще съм благодарен ако получа отговор защото искам на края на годината да си платя дължимото и искам да съм подготвен . Ако трябва да се плащат осигоровки какъв е процента от 10000 лв за тази година .